23 de permise de conducere reținute de polițiștii constănțeni, sâmbătă, 2 martie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

23 de permise de conducere reținute de polițiștii constănțeni, sâmbătă, 2 martie

Eveniment 03 Martie 2024 / 14:24 573 accesări

Polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră, precum și ai formațiunilor rutiere, au desfășurat, sâmbătă, 2 martie, o amplă acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza întregjudețului Constanța, aparatele de măsurare a vitezei fiind amplasate pe principalele drumuri naționale și județene.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 198 de sancțiuni contravenționale, dintre care 113 pentru nerespectarea limitei legale de viteză pe tronsonul de drum respectiv.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 134.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 23 de permise de conducere, dintre care 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru neacordare de prioritate pietonilor, trei pentru circulație pe contrasens și unul pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase șase certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 2 martie, în jurul orei 14.55, polițiștii au identificat un bărbat, de 21 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A, aparatul radar înregistrând viteza de 197 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 100 km/h.

La data de 2 martie, în jurul orei 20.10, polițiștii au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 2A, aparatul radar înregistrând viteza de 137 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 50 km/h.

Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, scopul acestora fiind acela de a asigura siguranța tutror participanților la trafic, informează IPJŞtiri recomandate

12