28.000 de artificii confiscate la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

28.000 de artificii confiscate la Constanța!

Eveniment 29 Decembrie 2015 / 09:23 1280 accesări

Autoritățile au continuat controalele de sezon la Constanța și au făcut noi capturi. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (AESP), alături de colegii lor din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, au confiscat luni, de la două societăți comerciale din Constanța, peste 28.000 de artificii, după ce au descoperit că firmele respective nu dețineau autorizație de comercializare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Pe de altă parte, jandarmii Grupării Mobile "Tomis" au organizat, marți, verificări pe aceeași linie, în intervalul 11.30 - 12.00, și au prins în flagrant, în zona "Eden", o persoană care vindea produse pirotehnice. Oamenii legii spun că bărbatul în vârstă de 44 de ani, din Constanța, căuta cumpărători pentru 3.360 de petarde aflate în 17 cutii. Militarii au constatat că acesta nu deținea autorizație și că pe obiectele respective nu figurau clasele din care fac parte. Cercetările în acest caz au fost preluate de ofițerii AESP Constanța.

Amintim că, în urmă cu doar câteva zile, jandarmii au depistat, în timpul unei razii organizate în zona Gării Constanța, un bărbat, de 56 de ani, care căuta cumpărători pentru 1.236 de obiecte pirotehnice. Oamenii legii spun că suspectul îi aborda pe trecători în speranța că va reuși să-și vândă marfa. A fost, însă, întrerupt de militarii Grupării Mobile, care au făcut verificări și au constatat, în scurt timp, că individul nu avea dreptul de a comercializa produsele respective. Jandarmii au întocmit actele de constatare și au confiscat marfa.



12