4 constănțeni au murit din cauza gripei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tocmai ce a anunțat INSP

4 constănțeni au murit din cauza gripei!

Sănătate 31 Martie 2016 / 17:22 518 accesări

În urmă cu puțin timp, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat noi decese cauzate de virusul gripal, în urma complicațiilor ivite. Constanța se află pe lista județelor cu pacienți decedați, numărul acestora fiind de 4. În total, potrivit INSP, 83 de români au murit din cauza gripei (din care 79 cu A(H1) sezonier și 4 cu AH3). Cele mai multe decese au fost semnalate în București, respectiv 19, în Argeș - 11, Prahova - 8, Cluj - 6, Olt - 5, Galați - 3, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Sibiu, Suceava, Teleorman, Ilfov - câte două decese și în Arad, Călărași, Dolj, Neamț, Tulcea, Vâlcea - câte un caz de deces.

Specialiștii INSP au anunțat că, în perioada 21 - 27 martie, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu extindere regională în zona sudică (București, Constanța, Olt, Argeș), cu focare sau cazuri sporadice în unele județe, morbiditatea prin infecții respiratorii acute fiind comparabilă cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, încadrându-se în intervalul așteptat. Menționăm că în săptămâna menționată s-au înregistrat 38 cazuri de Infecție Respiratorie Acută Severă (SARI), cu unul mai mult față de săptămâna precedentă și cu 16 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului anterior. ”Au fost comunicate 2 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, ambele cu virus gripal sezonier A(H1). Numărul de decese noi raportate a fost cu 6 mai mic față de săptămâna precedentă”, potrivit INSP.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, gripei și SARI și până la 29 martie, au fost confirmate cu ajutorul probelor de laborator 1.277 de cazuri de gripă, din care: 1.117 cazuri tip A, subtip H1 sezonier, 68 de cazuri tip A, subtip H3, 46 de cazuri tip A, nesubtipate, și 46 de cazuri tip B. La Constanța, în perioada menționată au fost semnalate 332 de cazuri de gripă.

Taguri articol


12