41 de persoane: bilanţul trist al morţilor de la podul prăbuşit la Genova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

41 de persoane: bilanţul trist al morţilor de la podul prăbuşit la Genova

Externe 18 August 2018 / 12:03 948 accesări
Foto: protv.md

Foto: protv.md

Bilanţul celor decedaţi în urma prăbuşirii podului din Genova a ajuns la 41, conform autorităţilor. Serviciile de urgenţă au găsit o maşină cu o familie de trei persoane, printre ruine, au anunţat autorităţile. Joi, prim-ministrul Giuseppe Conte anunţase 38 de morţi. Zeci persoane rănite se află încă în spital, iar nouă dintre ele sunt în stare gravă. Două persoane sunt date dispărute.

O porţiune a viaductului de pe autostrada A10 s-a surpat marţi, la Genova. Autorităţile au început procedurile legale pentru a opri contractele cu firma de autostrăzi Autostade per I’Italia, cea care era responsabilă de mentenanţa podului. „Astăzi guvernul a trimis oficial plângerea care lansează procesul de revocare a concesiei”, a declarat premierul Giuseppe Conte. Autorităţile susţin că firma „avea obligaţia să se ocupe de mentenanţa autostrăzii” şi nu a făcut acest lucru. Firma are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta contra-argumente.

Compania insistă că şi-a îndeplinit datoria, afirmând că podul era monitorizat constant, exact cum era cerut de lege şi că au fost făcute mai multe verificări în plus de experţi externi.12