450 de operatori economici ruşi, pe lista neagră a SUA! Ce face Moscova?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Măsuri absolut simetrice”

450 de operatori economici ruşi, pe lista neagră a SUA! Ce face Moscova?

Externe 23 August 2018 / 16:15 561 accesări

Moscova va răspunde cu măsuri simetrice la extinderea listelor negre ale SUA în care sunt incluşi oficiali şi companii din Rusia, a declarat joi ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov, informează TASS şi RIA Novosti, potrivit agerpres.ro. "La ora actuală, pe aceste liste se află în jur de 450 de operatori economici ruşi. De fapt, toate structurile importante ale complexului financiar, energetic, din industria apărării şi mulţi oameni de afaceri şi întreprinderi mari şi mici, precum şi o bună parte dintre oficialii noştri, din structurile de stat, la adresa cărora se aplică sancţiuni. Desigur, vom răspunde cu măsuri absolut simetrice", a subliniat el.

Potrivit lui Riabkov, SUA continuă să introducă noi sancţiuni împotriva Rusiei indiferent de acţiunile Moscovei şi din acest motiv aceste sancţiuni nu vor schimba politica statului rus. "Am trecut de 56 de runde de sancţiuni. Urmează alta. Acest lucru nu influenţează politica noastră. Poziţia Rusiei în lume se consolidează. Scopurile politicii de sancţiuni a SUA ne sunt clare şi ele nu ne vor face să ne schimbăm poziţia", a declarat ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, citat de RIA Novosti.

Riabkov a declarat că în timpul întrevederii pe care secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, o va avea joi, la Geneva, cu John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al Statelor Unite, delegaţia rusă intenţionează să-i explice acestuia "caracterul nesustenabil al politicii de sancţiuni a SUA". Cu toate acestea, Riabkov a declarat că Rusia nu va sista, ca răspuns la sancţiuni, şi exporturile de motoare de rachete şi de titaniu în SUA, pentru că acest lucru "ar constitui o lovitură la adresa propriilor operatori economici", potrivit Reuters şi TASS.

Un parlamentar rus a declarat mai devreme în această lună că Moscova ar putea restricţiona exportul de motoare de rachete RD-180 către SUA, în cazul în care Washingtonul va impune noi sancţiuni. Agenţia de presă TASS citează joi declaraţii făcute de Riabkov pentru revista "Mejdunarodnaia Jizn" (Viaţa Internaţională), în care acesta susţine că reprezentantul Departamentului de Stat al SUA în Ucraina, Kurt Volker, acţionează exclusiv în favoarea Kievului. "Toate acestea demonstrează în ce măsură, în cadrul liniei lor de presiune, de luare a unor măsuri unilaterale, americanii s-au dezobişnuit de compromis în calitate de metodă pentru soluţionarea problemei", a acuzat Riabkov, subliniind că Rusia pledează pentru îndeplinirea riguroasă a Acordurilor de la Minsk.

Taguri articol


12