9 sfaturi MEGA utile pentru şoferii începători

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

9 sfaturi MEGA utile pentru şoferii începători!

Lifestyle 21 Decembrie 2020 / 13:25 3497 accesări

Exista multe sfaturi cu privire la modul în care ar trebui să conducă şoferii începători, astfel încât să nu aibă probleme în trafic. Aceste sfaturi furnizate de www.i-drpciv.ro sunt exprimate de persoane cu experienţă, care ştiu exact care sunt cele mai mari pericole cu care un conducător începător se poate confrunta în trafic.

Siguranţa la volan se obţine prin rezolvarea mai multor chestionare auto DRPCIV şi prin experienţa orelor de condus

Persoanele care rezolva un volum mare de chestionare auto DRPCIV sunt mult mai sigure pe ele în trafic, pentru că au înţeles potenţialele situaţii neplăcute cu care se pot confrunta. Este firesc ca o persoană să fie stresată atunci când face primele deplasări cu maşina, singură la volan, după ce s-a obişnuit cu cineva în dreapta, la orele de curs. Şoferii începători vor învăţa ce înseamnă să se descurce impecabil, imediat ce vor căpăta mai multă experienţă şi vor fi mai sigure de abilităţile pe care le necesită şoferia.

Având în vedere toate acestea, se va lua în calcul faptul că un şofer nervos este un şofer nesigur. Încă din prima zi este important ca şoferul începător să înveţe să îşi controleze emoţiile. Sunt mai multe situaţii în care şoferii începători se pierd, însă atunci când există o bază solidă în acest scop, care poate fi acumulată cu ajutorul unui număr mare de chestionare rezolvate, dar şi prin încercări repetate de a conduce.

Confortul în vehicul este important

Maşinile sunt diferite şi este important ca fiecare şofer începător să se simtă confortabil, înţelegând comenzile maşinii pe care o conduc. Acest aspect include comenzile scaunelor, aerul condiţionat, radioul, încălzirea, ferestrele, modul de curăţare pentru parbriz, locul în care sunt amplasate luminile etc.

Încă de la rezolvarea primelor chestionare auto 2021 şoferii începători sau cei care se pregătesc pentru examenul de permis, pot înţelege că familiarizarea cu maşina şi confortul la volan sunt aspecte importante pentru o conduită corectă la volan.

Excesul de încredere în propria persoană poate să fie periculos

Şoferii începători care învaţă să conducă şi care au prea multă încredere în propria persoană pot să se pună în situaţii periculoase. Cei care rezolva teste auto înţeleg încă de la primele întrebări şi variante de răspunsuri că prudenta este recomandată atât persoanelor începătoare, cât şi şoferilor cu experienţă.

Un şofer cu încredere în sine este un şofer bun, însă atunci când încrederea este mult prea mare, există posibilitatea ca şoferul să se pună într-o situaţie periculoasă fără să îşi dea seama. Este important că încrederea să se transforme în competenţa pentru a fi solidă.

Ceea ce spun prietenii care au permis auto de mai mult timp trebuie să se trieze cu înţelepciune

Există şanse foarte mari ca unul dintre prietenii unui şofer începător să fie un şofer care se hazardează la volan. Este important ca începătorul să nu se lase influenţat şi să încerce să schimbe comportamentul deviant al prietenilor.

Foarte mulţi şoferi începători fac greşeli din cauza celorlalţi conducători auto din jurul lor. După promovarea examenului auto fiecare conducător auto ştie care sunt regulile de circulaţie şi recomandarea este să fie respectate întotdeauna, indiferent de sfaturile celor din jur.

Fără alcool la volan

Chiar dacă aceasta este o regulă evidenta, consumul de alcool la volan nu este doar nesigur, ci şi egoist. În cazul în care o persoană este ucisă de un conducător auto care a consumat alcool, consecinţele sunt cu siguranţă foarte grave. Consumul de alcool şi condusul sunt o problemă majoră şi de aceea acest sfat este de fiecare dată binevenit. Este interzis condusul sub influenţa băuturilor alcoolice atât pentru conducătorii auto începători, cât şi pentru cei cu experienţă, sau pentru profesionişti.

Privirea trebuie să fie aţintită în lungul drumului

Corpul uman este special adaptat pentru o viteză de 15 m/h, iar atunci când viteza de deplasare este mai mare este foarte important ca şoferul să îşi controleze instinctele. Desigur, oamenii au tendinţa de a privi direct în faţa maşinii în momentul în care conduc sau doar la maşină din faţă. Aceasta este o mare greşeală şi este un mod foarte incorect de a conduce.

Se recomandă ca orice conducător auto, inclusiv cei începători să privească în lungul drumului cât mai mult şi să menţină ochii în mişcare pentru a obţine o imagine de ansamblu.

Utilizarea eficientă a simţurilor

Persoanele care conduc ar trebui să îşi folosească eficient toate simţurile. Cei mai mulţi oameni îşi folosesc în mod instinctiv vederea, dar sunt şi alte simţuri pe care ar trebui să le utilizeze:

  • chiar dacă pare că mirosul nu are nicio importanţă, acesta joacă un rol esenţial pentru siguranţă la volan. Cu ajutorul mirosului conducătorul auto începător va percepe mirosul de ulei ars şi de frâne;
  • auzul este si el foarte important pentru a depista la timp sunete periculoase, sirenele vehiculelor de urgenţă, claxoanele sau chiar zgomotele nefireşti făcute de propria maşină.

Atenţia la volan este foarte importantă

Se recomandă ca toţi şoferii începători, dar şi cei profesionişti, să fie atenţi în timp ce conduc. Anumite persoane au tendinţa de a se lăsa distrase în timp ce conduc ceea ce poate fi periculos, mai ales pentru începători. A avea un pasager în maşină este una dintre cele mai mari surse de distragere din câte pot exista.

De asemenea, consumul de alimente şi băuturi la volan reprezintă tot o sursă de pierdere a atenţiei. Răspunsul la telefon este o cauză constantă pentru accidente şi la fel se întâmplă cu manevrarea gps-ului în mers. Şoferii ar trebui să fie atenţi la drum pentru a evita la timp situaţiile periculoase.

Cunoaşterea mecanicii de bază a vehiculului

Nu trebuie că şoferul să fie un specialist în mecanică, dar trebuie să ştie foarte bine cum se schimbă o anvelopă, să ridice capota sau să schimbe un bec, să adauge ulei şi antigel sau să înţeleagă ce face fiecare martor. Maşinile au tendinţa de a se defecta în cele mai incomode locuri şi uneori serviciile de asistenta rutieră pot să nu fie disponibile la nevoie.

Cunoaşterea elementelor de bază este astfel foarte importantă. În plus, noţiunile de mecanică au fost incluse şi în examenul auto, ceea ce înseamnă că sunt deja cunoscute în linii mari de către şoferul începător şi trebuie doar că aceste cunoştinţe să fie adaptate vehiculului condus.

Ţinând cont de toate aceste sfaturi, şoferii începători pot conduce în siguranţă pe orice drum, fără să îşi facă griji cu privire la situaţiile întâlnite în trafic.

Taguri articol


12