A fost descoperit tratamentul cancerului la sân!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A fost descoperit tratamentul cancerului la sân!

Sănătate 22 Iunie 2016 / 15:18 538 accesări

Cercetătorii australieni afirmă că au descoperit un mod de a crea medicamentul ce poate stopa sau chiar preveni formarea celulelor canceroase la femeile predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar. Femeile cu mutaţia genetică BRCA1 sunt predispuse la dezvoltarea cancerului mamar ereditar, scrie Descoperă.

Prin folosirea ţesutului mamar, donat de către femeile cu gena BRCA1, cercetătorii australieni au descoperit că celulele sănătoase ale femeilor au o rată mai mare de dezvoltare a cancerului. Oamenii de ştiinţă au elaborat un medicament pentru tratarea cancerului osos şi a osteoporozei, care ar putea stopa creştera celulelor canceroase. Rezultatele au fost publicate în revista Nature Medicine. Aceştia şi-au arătat entuziasmul pe care îl au faţă de potenţialul medicamentului, iar testarea pe pacienţi este deja în curs de desfăşurare. Profesorul Jane Visvader, de la Institutul de Cercetare Medicală Walter şi Eliza Hall, din Melbourne, a afirmat că proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de zece ani, în care s-au făcut cercetări pe celulele stem regăsite la sân. „Prin observaţia temeinică a dezvoltării ţesutului mamar, am reuşit să descoperim celulele care sunt vinovate pentru formarea cancerului. Suntem foarte entuziasmaţi la gândul că am putea descoperi „Sfântul Graal” al cercetării bolilor canceroase, formate la femeile cu un risc genetic crescut”, a explicat cercetătoarea.

Profesorul Geoff Lindeman, medic oncolog la Spitalul The Royal Melbourne, îşi afirmă îngrijorarea în ceea ce priveşte efectul medicamentului pe persoane, care au deja această condiţie. „Cercetarea va necesita testarea pe un număr mare de femei, într-o clinică. Descoperirile noastre de până acum sunt remarcabile şi ne sugerează că ar trebui să continuăm”, a adăugat acesta. Cercetarea dezvăluie faptul că celulele pre-canceroase pot fi descoperite folosind un marker proteic numit RANK. Profesorul Peter Barret-Lee, consultant oncolog la Velinde NHS Trust din Wales, a comentat pe baza descoperirii, clasând studiul doar ca un proiect de laborator. „Este excelent că molecula tumorilor necrozice (RANK) poate preveni cancerul de sân, însă descoperirea va trebui testată pe pacienţi, ar putea dura câţiva ani până când produsul va funcţiona”, a adăugat consultantul Barret-Lee.

Taguri articol


12