A fost votată azi! OUG care modifică practici abuzive! Despre ce este vorba?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A fost votată azi! OUG care modifică practici abuzive! Despre ce este vorba?

Economie 27 Septembrie 2018 / 18:40 722 accesări

Joi a fost adoptată ordonanța de urgență privind eficentizarea procedurii insolvenței printr-un set de reglementări. Miniștrii Justiției și Finanțelor au făcut declarații comune în această privință. Modificările vor stopa practicile abuzive, cu scopul de a evita plata obligațiilor către bugetul de stat și parteneri.

Modificările au fost prezentate într-o conferință de presă a ministrului Justiției, Tudorel Toader și a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici. „De ce Ministerul Justiției a fost co-inițiator la acest proiect de OUG: pentru faptul că problematica insolvenței cade în sarcina Ministerului Justiției ca drept de inițiativă legislativă.Pentru că insolvența are dimensiunea financiară, dimensiunea economică, dimensiune economică pe care dânșii o cunosc cel mai bine”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Această prevedere legală de astăzi nu este menită în principal către zona de stat. Este important ca mediul economic să fie unul corect și echitabil pentru toți cei care sunt parteneri în zona economică. A lăsa firme în insolvență sau firme care au o astfel de practică de a intra în mod repetat în stare de insolvență și de a trage după sine alte companii credem că efectul negativ este greu de cuantificat. Cât privește partea de creanțe ale statului care eventual pot fi recuperate, oricum ar fi această prevedere va aduce mult mai multe beneficii decât ceea ce este astăzi”, a declarat Teodorovici.12