A încasat un an și pensia, și salariul de director juridic al RAJDP

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Criză după criză

A încasat un an și pensia, și salariul de director juridic al RAJDP

Administrație 19 Septembrie 2015 / 12:20 590 accesări

Curg problemele la vârful Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța. După scandalurile între vechea conducere a RAJDP și Consiliul Județean Constanța (CJC), care au culminat cu destituirea din funcția de director general a lui Adrian Gâmbuțeanu și numirea fostului director tehnic Lucian Poșerba în funcția de lider interimar, se promitea o reformă drastică în cadrul Regiei. Se pare, însă, că lucrurile nu stau exact așa cum s-a plănuit, iar Consiliul de Administrație (CA) al Regiei este în mijlocul unei noi crize. Potrivit unor surse, acest nou conflict îl are în centru pe președintele CA al RAJDP, Niculae Gheorghe, care a ocupat până acum și funcția de director juridic al instituției.

PENSIONARE PE BLAT Problemele s-au inflamat în momentul în care a ieșit la iveală faptul că Gheorghe s-ar fi pensionat, în 2014, fără să anunțe instituția. Potrivit Codului Muncii, Niculae Gheorghe ar fi trebuit să notifice RAJDP în momentul în care a primit decizia de pensionare, pentru ca instituția să îi desfacă contractul de muncă. Ulterior, Gheorghe putea să ceară reangajarea în cadrul RAJDP, în condițiile în care legea îi permite cumularea salariului cu pensia. Surse din cadrul Regiei spun că președintele CA, care a activat și ca director comercial și juridic, nu a procedat în acest fel. În tot acest timp, el a încasat bani atât din funcția pe care o ocupa la RAJDP, cât și din pensie. Mai mult decât atât, Gheorghe ar fi negat vehement în fața colegilor că s-ar fi pensionat. Între timp, conducerea RAJDP a intrat în posesia deciziei de pensionare, iar vineri, când s-a împlinit un an de la eliberarea acestui act, membrii CA l-au confruntat pe Gheorghe în legătură cu acest lucru, actul fiind dezbătut pe larg. La finalul ședinței, aproape toți membrii CA au ezitat să vorbească despre acest subiect.

ȘEDINȚĂ FĂRĂ MĂSURI Singurul care a explicat situația a fost chiar președintele CA, Niculae Gheorghe, care a declarat pentru „Telegraf” că nu a fost luată nicio măsură împotriva lui și că a procedat conform legii de la bun început. „Înainte să îmi depun dosarul de pensionare, am discutat cu directorul de atunci, Adrian Gâmbuțeanu, iar el și-a dat acordul. Decizia de pensionare a fost trimisă de Casa de Pensii către RAJDP, așa că totul este în regulă. Acest lucru le-am explicat, în cadrul ședinței, și colegilor din CA, iar ei au înțeles și au fost de acord că nu se poate vorbi despre ilegalități sau sancțiuni”, a explicat Niculae Gheorghe.

În urma mai multor telefoane din partea noastră și după câteva ore de tăcere din partea RAJDP, Regia a confirmat că directorului comercial Niculae Gheorghe i s-a desfăcut contractul de muncă în timpul ședinței de vineri. Cu toate că nu ni s-a explicat motivul desfacerii contractului de muncă al lui Gheorghe, ne permitem să presupunem că este o sancțiune dispusă de CA împotriva lui. În cazul în care această măsură a fost una punitivă, putem considera, de asemenea, că Regia a obținut toate actele care dovedesc faptul că Niculae s-a pensionat şi nu a anunţat oficial. La rândul său, Niculae Gheorghe a spus că măsura este una administrativă, având în vedere că postul pe care se afla a fost desființat. Cine are dreptate, numai timpul va dovedi. Însă noi vom continua verificările și vom căuta dovezi, pentru a vedea unde se află adevărul.12