A început amenajarea parcului de pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A început amenajarea parcului de pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța

Administrație 15 Mai 2024 / 08:27 719 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

Primăria municipiului Constanța informează că au început lucrările de amenajare a parcului de pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța.

Spațiul în care au funcționat până de curând Galeriile Soveja se va transforma în curând în parc. După semnarea contractului pentru execuția lucrărilor și după ce a fost predat amplasamentul constructorului a început transformarea zonei.

Parcul va avea mai multe zone, cum ar fi: spații de petrecut timp în aer liber, loc de joacă și zone pentru activități sportive.

Spațiile verzi vor fi amenajate pe o suprafață 3.375 mp, pe care se vor planta 253 arbori, 272 arbuști, 2.394 plante perene și 68 plante cățărătoare. Acestea vor fi dotate cu sisteme de irigații prin aspersie și picurare pentru o întreținere cât mai facilă, precizează comunicatul primăriei.

De asemenea, parcul va avea o cișmea cu apă potabilă, iar zona va fi echipată cu toate dotările necesare: bănci, pavilioane, coșuri de gunoi, scrumiere și stâlpi de iluminat.

De asemenea, amenajările vor fi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Și pentru că siguranța constănțenilor este foarte importantă, parcul va fi împrejmuit iar în interior va fi instalat un sistem de monitorizare video.

Proiectul are o valoare de 14.106.369 lei fără TVA, iar constănțănțenii se vor putea bucura de zona de spații verzi în această vară, se mai arată în comunicat.

Odată cu amenajarea parcului, circulația rutieră și pietonală va fi reconfigurată în scopul sporirii siguranței traficului și nivelului de confort al cetățenilor. În acest sens, se vor lua măsuri de fluidizare a circulației autovehiculelor spre strada Soveja din strada Ștefăniță Vodă prin lărgirea tramei stradale cu încă o bandă.Ştiri recomandate

12