A murit asasinul actriţei Sharon Tate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A murit asasinul actriţei Sharon Tate

Externe 20 Noiembrie 2017 / 09:00 1113 accesări

Charles Manson, încarcerat de peste 40 de ani pentru o serie de crime, inclusiv pentru asasinarea actriţei Sharon Tate, fosta soţie a cineastului Roman Polanski, a murit în spital la vârsta de 83 de ani, scrie BBC, citat de Mediafax.

Charles Manson, cel care a ordonat asasinarea actriţei Sharon Tate, însărcinată în acea vreme în opt luni şi jumătate, a făcut o nouă cerere de eliberare anticipată, în 2012, însă aceasta a fost refuzată.

Criminalul, care are tatuată pe frunte o svastică, trebuia să aştepte până în 2027 pentru a putea să facă o nouă cerere de eliberare. În 2014, lui Manson i s-a acordat o licenţă de căsătorie pentru a se căsători cu o femeie de 26 de ani, pe care susţinea că o iubeşte, dar licenţa a expirat şi căsătoria nu a mai avut loc. Manson şi familia sa au fost subiectul a zeci de documentare şi cărţi.

Bărbatul a fost condamnat la moarte, împreună cu patru discipoli ai săi, în august 1969, pentru asasinarea a şapte persoane. Pedepsele lor au fost comutate ulterior în închisoare pe viaţă. El a format în anii '60 o comunitate în deşertul californian, Mansion Family, spunea că era reîncarnarea lui Iisus pe Pământ şi a organizat o serie de crime cu scopul de a provoca izbucnirea unui război între persoanele caucaziene şi cele de culoare, din care credea că primele vor ieşi victorioase.12