A MURIT! Copil de 13 ani, răpus de acest virus!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se întâmplă-n România

A MURIT! Copil de 13 ani, răpus de acest virus!

Sănătate 07 Mai 2018 / 17:45 1643 accesări

Chiar dacă oficial sezonul gripelor a trecut, virusul gripal continuă să fie agresiv. Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat decesul cu numărul 128. Este vorba despre un băiat de doar 13 ani, din județul Harghita, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Potrivit specialiștilor, data decesului a fost 5 mai 2018.

Datele statistice arată că, în fiecare an gripa afectează între 5% și 15% din populație. Pentru majoritatea oamenilor, gripa este doar o experiență ușoară sau neplăcută, dar pentru unii poate duce la complicaţii, în special pentru persoanele din grupele la risc.

Grupele cu risc includ femei însărcinate, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni medicale cronice, cum ar fi: astmul bronșic și alte boli respiratorii; diabetul zaharat și alte boli endocrine; boli de inimă; boli de rinichi; boli de ficat; boli metabolice; boli neurologice; obezitate. Cum pot să mă îmbolnavesc? Gripa se raspândește de la o persoană la alta, astfel: Prin contactul direct prin picăturile de la o persoană infectată, împrăştiate prin tuse sau strănut; Prin contactul indirect, atunci când picături sau secrețiile din nas sau gât se depun pe suprafețe, cum ar fi mâinile. De acolo, virusul poate fi transferat către alte persoane care apoi își ating fața. Este important să urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru a evita complicațiile grave legate de gripă, în special dacă faceți parte din categoria persoanelor cu risc.12