A murit „drujba lui Dumnezeu“!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
UDMR, în doliu

A murit „drujba lui Dumnezeu“!

Politică 24 Ianuarie 2018 / 16:58 1597 accesări
Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit, miercuri, la vârsta de 63 de ani. Este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari români, fiind cunoscut pentru afacerile sale cu lemn.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit, miercuri, la vârsta de 63 de ani. Este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari români, fiind cunoscut pentru afacerile sale cu lemn.

Senatorul UDMR Verestoy Attila, supranumit și „drujba lui Dumnezeu“ a murit, miercuri, la vârsta de 63 de ani, din cauza unor afecţiuni pulmonare. Potrivit fostului preşedinte al UDMR, Marko Bela, acesta suferea de cancer şi a murit la Viena. Attila Verestóy este unul dintre cei mai longevivi parlamentari şi a ocupat funcţia de senator român în toate legislaturile din perioada 1990 - 2016, ales de fiecare dată în judeţul Harghita pe listele UDMR. Fostul senator UDMR s-a născut pe 1 martie 1954, la Odorheiu Secuiesc şi era unul dintre liderii importanţi ai uniunii maghiarilor. Attila Verestóy era şi un important om de afaceri din România, deţinând mai multe companii, printre care şi societatea de administrare a investiţiilor Investica Asset Management. Este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari români, fiind cunoscut pentru afacerile sale cu lemn.

CONTURI ÎN MONACO ȘI ELVEȚIA

În declaraţia sa de avere, Verestoy Attila a specificat că deţine, el sau soţia sa, sume în mai multe conturi, depozite bancare şi fonduri de investiţii, atât în Euro, cât şi lei, la bănci sau fonduri de investiţii din ţară sau străinătate. Conform sursei citate, senatorul UDMR deţine 1.978.184 Euro la un fond de investiţii din Monaco, 2.334.456 Euro la un fond din Elveţia şi 1.314.120 Euro într-un depozit de la o bancă din Austria, dar şi un depozit de 1.652.800 Euro, la o bancă din România. De asemenea, acesta are mai multe conturi, depozite sau plasamente la fonduri de investiţii şi la alte bănci din ţară şi străinătate. Verestoy şi-a făcut public şi portofoliul deţinut în urma investiţiilor pe bursă şi a trecut în declaraţia de avere şi mai multe împrumuturi acordate. În 2015, Verestoy a câştigat sume importante de bani din dividende, dobânzi, dar şi din vânzarea acţiunilor deţinute la Transgaz, prin Bursa de Valori Bucureşti. Potrivit declaraţiei de interese, senatorul UDMR este acţionar la mai multe firme. Verestoy Attila este căsătorit, are un copil şi doi nepoţi.

„DRUJBARUL-ȘEF“ AL ȚĂRII

În anii '90, revista Academia Cațavencu îi dăduse supranumele „drujba lui Dumnezeu“, pentru că provenea dintr-un bazin electoral în care principala afacere era tăierea pădurilor din Harghita și exportarea buștenilor sau a cherestelei în Austria și Ungaria. Politicienii UDMR au fost ironizați și pentru că principalul subiect de interes în Parlament era cota de cherestea care poate fi exportată. Verestoy a mai fost poreclit, de Cațavencii, Kerestoy.

Taguri articol
SenatorUdmrVerestoy Attila BogatAfaceriLemnBursaExportDeces


12