A opta ediție a Motul Motorsport Event, în weekend, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În parcarea Centrului Comercial Vivo

A opta ediție a Motul Motorsport Event, în weekend, la Constanța

Sport 06 Iulie 2017 / 13:59 1894 accesări

Organizatorii așteaptă un număr mare de spectatori la evenimentul automobilistic programat sâmbătă și duminică

Organizatorii așteaptă un număr mare de spectatori la evenimentul automobilistic programat sâmbătă și duminică

Iubitorii automobilismului vor putea asista la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, în parcarea Centrului Comercial Vivo, la Motul Motorsport Event 2017, eveniment rezervat amatorilor de adrenalină, care în acest an a ajuns la ediția a opta. Întrecerea automobilistică va oferi pasionaților sau posesorilor de carnet de conducere posibilitatea de a-și demonstra măiestria la volan pe un traseu inedit. Evenimentul din weekend a fost prefațat joi de o conferință de presă la care au participat Darius Petre, principalul organizator, președintele Clubului Sportiv Seaside Roads, Anca Zamfir, reprezentant Grup Rădăcini - Darius Motors Constanța, Robert Drăgan, owner RadioKart, și Sorin Bădică, trainer Academia „Titi Aur”.

„Am ajuns la a opta ediție nu cu ușurință, dar pe de altă parte ne bucurăm foarte tare prin faptul că am adus acest eveniment într-un punct în care a devenit deja o tradiție. Mulțumesc partenerilor care ne-au fost alături și au crezut în această pasiune, de a aduce motorsportul în prim plan”, a declarat Darius Petre.

Organizatorii au invitat și piloți profesioniști, care vor oferi demonstrații spectaculoase, iar Academia „Titi Aur” va prezenta ce înseamnă impactul frontal cu un obstacol fix și cum se poate ieși dintr-o mașină răsturnată, prin intermediul Unității Mobile. Vor fi prezente și trei mașini de drift, la volanul cărora se vor afla doi piloți consacrati în România, Sorin Ene - multiplu campion național de drift și cel care a înființat prima școală de drift din România - și Răzvan Frățianu, dar și un proaspăt absolvent al școlii de drift, Claudiu Adam, în vârstă de 19 ani.

De asemenea, vor putea fi urmăriți și piloții juniori, cu vârsta cuprinsă între 5 și 9 ani, care participă în cadrul Campionatului de Karting Electric din România - RadioKart și care vor vor oferi scurte demonstrații, iar cei curajoși vor putea încerca senzațiile oferite de un kart electric pe un traseu special amenajat.

Spectatorilor li s-au pregătit și demonstrații de conducere defensivă, pilotaj sportiv, simulări de accidente, acordarea primului ajutor, precum și o tombolă cu premii-surpriză.

Programul Motul Motorsport Event 2017 se prezintă astfel - sâmbătă, 8 iulie, între orele 11.00 și 19.00: antrenamentele și calificările pentru concursul categoriei amatori, dar și demonstrațiile invitaților; duminică, 9 iulie, între orele 10.00 și 15.00: antrenamentele și concursul rezervat amatorilor; ora 16.00: Festivitatea de premiere.12