A treia ediţie a Festivalului Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă, anulată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A treia ediţie a Festivalului Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă, anulată

Sport 30 Mai 2018 / 13:38 721 accesări

Clubul Nautic Român a anunţat anularea ediţiei a III-a a Festivalului Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă, la disciplinele Yachting, Stand Up Padle (SUP), Windsurfing, Kitesurfing, Înot în ape deschise, Caiac, Trasul de parâmă, Aruncarea bandulei la punct fix, Badminton şi Volei pe plajă, pe fondul lipsei de implicare şi susţinere manifestată de administraţiile publice locale, care au primit cereri de finanţare în baza legislaţiei specifice. Acest eveniment, înscris încă de la debut în calendarele competiţionale anuale ale Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, Federaţiei Române de Yachting şi Federaţiei Române Sportul pentru Toţi, a reunit, la fiecare ediţie, peste 450 de participanţi, sportivi amatori şi de performanţă.

Vineri, 1 iunie, Clubul Nautic Român va organiza, de la ora 10.00, în incinta bazei sportive din Techirghiol, Ziua Porţilor Deschise, eveniment public de prezentare a portofoliului de proiecte şi de promovare a sporturilor pe apă şi pe plajă, activităţile fiind destinate pasionaţilor de mişcare în aer liber, indiferent de vârstă sau de abilităţi sportive.

Evenimentul este deschis copiilor, grupurilor organizate, elevilor şi profesorilor de la unităţile de învăţământ din Constanța, Techirghiol, Eforie, Agigea, Cumpăna şi Tuzla şi partenerilor instituţionali ai Clubului Nautic Român, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa, Universitatea „Ovidius”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Universitatea Maritimă din Constanţa, Garda de Coastă, Comandamentul Flotei şi Statul Major al Forţelor Navale.

Voluntarii, antrenorii şi instructorii Clubului Nautic Român îi vor iniţia sau îi vor acompania pe vizitatori, după caz, în tainele sporturilor nautice sau în jocurile marinăreşti.

De asemenea, cu această ocazie, va fi deschisă prima sesiune a Cursurilor pentru conducătorii de ambarcaţiuni de agrement, cu motor şi vele.12