Acord pentru introducerea cardului de dizabilitate standardizat la nivelul Uniunii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acord pentru introducerea cardului de dizabilitate standardizat la nivelul Uniunii

Externe 09 Februarie 2024 / 10:40 567 accesări
pexels.com

pexels.com

Parlamentul European şi statele membre ale Uniunii Europene au convenit joi introducerea unui card de dizabilitate standardizat la nivelul Uniunii, transmite dpa.
Acesta trebuie aprobat de Parlamentul European şi statele membre, ceea ce este doar o formalitate.Preşedintele Comisiei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European, eurodeputatul româna Dragoş Pîslaru, a confirmat acordul.

Recunoaşterea statului de dizabilitate al unei persoane pe întreg teritoriul UE îi va acorda acesteia acces egal la condiţii speciale şi tratament preferenţial la servicii publice şi private, acces la parcare sau tarife de intrare reduse, accesul la transport, evenimente culturale, muzee, centre de petrecere a timpului liber şi sportive, sau parcuri de distracţii.

Cardul de dizabilitate va fi emis în mod gratuit în formă fizică şi digitală de către autorităţile naţionale. Pentru pierderea sau deteriorarea cardului va fi percepută o taxă. Se pot percepetaxe pentru un permis de parcare care va fi recunoscut pe întreg teritoriul UE. Comisia Europeană a publicat în septembrie o propunere privind carduri de identitate uniforme.

Perioada de implementare a directivei este de 30 de luni, iar primele astfel de carduri ar putea fi emise după alte 12 luni.Ştiri recomandate

12