Acordul convenit cu privire la Brexit este ''cel mai bun compromis''

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acordul convenit cu privire la Brexit este ''cel mai bun compromis''

Externe 29 Martie 2019 / 16:54 557 accesări

Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat vineri că acordul convenit cu privire la Brexit este ''cel mai bun compromis'' pentru ambele părţi şi că este crucial pentru Londra să se concentreze pe configurarea unei noi relaţii cu blocul comunitar, potrivit Reuters. ''Astăzi este responsabilitatea fiecărui membru al parlamentului Regatului Unit să ne spună ceea ce doreşte pentru relaţia viitoare a ţării sale cu UE'', a declarat Barnier într-o conferinţă de presă la Varşovia, înainte de un alt vot al Camerei Comunelor asupra Brexitului vineri.

Barnier a afirmat, după ce a purtat discuţii cu premierul polonez Mateusz Morawiecki la Varşovia, că viitoarele negocieri comerciale sunt mai importante decât convenirea termenilor de divorţ cu Marea Britanie, deoarece acestea sunt destinate să pună bazele unei cooperări durabile.

Guvernul britanic va cere vineri din nou un vot al Camerei Comunelor asupra acordului privind Brexitulconvenit de premierul Theresa May cu Bruxelles-ul, informează agenţiile internaţionale de presă. Dacă deputaţii britanici aprobă săptămâna aceasta acordul încheiat în noiembrie, cele 27 ţări membre sunt de acord să amâne data Brexit-ului pentru 22 mai.

Taguri articol
BarnierBrexitAcordulVotCamereiComunelorCompromis


12