Acțiuni cu forțe mărite ale polițIștilor constănțeni. Amenzi aplicate în valoare de peste 300 de mii de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acțiuni cu forțe mărite ale polițIștilor constănțeni. Amenzi aplicate în valoare de peste 300 de mii de lei

Eveniment 21 Aprilie 2024 / 21:23 508 accesări

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au desfășurat acțiuni cu forțe mărite pe raza întregului județ, scopul acestora fiind acela de a asigura menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

Astfel, în această perioadă, aproximativ 650 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, transporturi, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiun Speciale au desfășurat peste 130 de acțiuni în localitățile urbane și rurale.

Au fost legitimate, prin aplicația eDAC, peste 900 de persoane, au fost testați cu aparatul etilotest aproximativ 300 de conducători auto și au fost verificate aproximativ 650 de vehicule.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 603 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 332.000.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 52 de premise de conducere, au fost retrase 20 de certificate de îmnatriculare și au fost constatate 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

La data de 20 aprilie, în jurul orei 16.55, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia Nord, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

La data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 19.15, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un moped, pe strada Medgidiei din comuna Cuza Vodă, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că mopedul nu este înregistrat.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiuni au participat și jandarmi.Ştiri recomandate

12