Acțiunile de protest din Sănătate, suspendate temporar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acțiunile de protest din Sănătate, suspendate temporar

Sănătate 01 Noiembrie 2016 / 12:25 1650 accesări

Federația Sanitas a anunțat că suspendă temporar greva având în vedere adoptarea amendamentelor privind legea salarizării în comisiile parlamentare, un alt motiv fiind simularea intervenției în caz de cutremur la spitalele trebuie să participe.

"Luând act de adoptarea amendamentelor la O.U.G. nr. 20/2016 în şedinţele comune ale Comisiilor de buget, finanţe, bănci şi muncă şi protecţie socială, de luni 31.10.2016 şi marţi 01.11.2016, ținând cont de declanşarea codului roşu de intervenţie în caz de cutremur declarat marţi dimineaţă, care presupune implicarea tuturor unităţilor medico-sanitare din ţară, având în vedere faptul că unităţile sanitare publice de stat suferă şi aşa de o lipsă acută de personal care afectează în primul rând viteza de reacţie şi promptitudinea cu care pacienţii noştri pot fi trataţi, luând în considerare angajamentul ferm al majorităţii deputaţilor de a vota amendamentele la O.U.G. nr . 20/2016 propuse de organizaţia noastră în următoarea şedinţă de plen, Federaţia SANITAS din România suspendă temporar acţiunile de protest aflate în desfăşurare", au transmis sindicaliștii.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, s-a declarat satisfăcut că deputații din comisiile de specialitate - la care au participat PSD, ALDE și minoritățile - au votat în totalitate amendamentele Federaţiei Sanitas. El a subliniat că greva din sănătate va fi reluată dacă legea nu va fi votată luni de plen în forma agreată în cadrul şedinţei comisiilor reunite.

''Ținând cont de faptul că întâmplător sau nu astăzi s-a declanşat codul roşu pentru cutremur toate unităţile sanitate sunt implicate (…), fiind solidari şi cu suferinţele prin care din păcate au trebuit să treacă pacienţii români în aceste două zile de grevă generală şi având angajamentul ferm al tuturor parlamentarilor cu care am vorbit că luni dimineaţă se va întruni plenul care va vota şi va valida amendamentele Federaţiei Sanitas, consultându-mă cu comitetul de grevă sunt în măsură să vă spun că în acest moment suspendăm temporar acţiunile de protest până la o dată pe care o vom comunica, în cazul în care luni nu vom avea răspunsul care ni s-a promis în plenul Parlamentului'', a precizat Sepi la finalul ședinței comisiiilor reunite de muncă şi buget.

Ministerul Sănătății a anunțat marți că a atacat în instanță greva declanșată de Sanitas, urmând ca judecătorii să stabilească dacă aceasta a fost legală sau nu.12