Adina Florea intervine în scandalul înregistrărilor din sediul DNA Oradea. Mai mulți procurori, audiați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Adina Florea intervine în scandalul înregistrărilor din sediul DNA Oradea. Mai mulți procurori, audiați
Justiție 08 Ianuarie 2019 / 11:25 517 accesări 1 comentariu

Mai mulți procurori din DNA Oradea au fost chemați la audieri, miercuri, la Secția pentru anchetarea magistraților din Parchetul General, în urma înregistrării apărute în care se vorbește de "liniștirea" judecătorilor, a precizat, pentru MEDIAFAX, Adina Florea, procurorul-șef adjunct al secției.

Procurorul-şef adjunct al Secției de anchetare a magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Adina Florea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai mulți procurori din DNA Oradea au fost chemați la audieri, miercuri, la Secția pentru anchetarea magistraților din Parchetul General, în urma înregistrării apărute în care se vorbește de "liniștirea" judecătorilor.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis și un dosar penal având ca obiect conținutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunțului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză.

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018, despre care spune că nu știe dacă e autentică. În înregistrare se vorbește de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei". Avocatul susține, pe site-ul casei de avocatură pe care o reprezintă, că a primit înregistrarea anonim și dă numele celor care ar fi participat la ședința DNA Oradea, spunând că le recunoaște vocile personal. Astfel, el îi nominalizează pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin și Rus Lucian, de la DNA Oradea.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la înregistrarea de la DNA Oradea, că probabil vor fi luate măsuri, precizând că partea rea a apariției unor astfel de înregistrări este că "actul de justiție se abordează în acest fel, în mod absolut contrar legii".

Conducerea DNA a anunțat, sâmbătă, că se delimitează de orice act al personalului care încalcă normele legale sau codul deontologic al magistraților și a precizat că a solicitat note explicative DNA Oradea în urma publicării unei înregistrări în care se vorbește de "liniștirea" judecătorilor.

(stiripesurse.ro)

Loading...

1 comentariu

WC Johanis apărătorul JUSTIEI BASHITE 13:39:12 / 08 Ianuarie 2019
PENALUL Nr 1 WC JOHANIS

Statul de drept a fost distrus de WC JOHANIS SI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ.. După procurorii de ELITĂ a DNA PLOIESTI. iată a mai apărut um caz similar la Oradea..Nu e de MIRARE când tot acest SISTEM TICĂLOȘIT are girul lui WC JOHANIS și al aliaților lui din PARALMRTUL EUROPEAN... Miză Resersele imense ale României ,resurse naturale și economice pe care WC JOHANIS le pune gratis aliaților săi care îi susțin în luptă cu propriul POPOR.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.3395 secunde