Adolescenții Colegiului „Mihai Eminescu”, antrenați pentru creșterea stimei de sine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De la psiholog la liceean

Adolescenții Colegiului „Mihai Eminescu”, antrenați pentru creșterea stimei de sine

Educație 23 Aprilie 2018 / 17:35 773 accesări

Liceenii Colegiului „Mihai Eminescu” vor fi „antrenați” de un psiholog pentru creșterea stimei de sine, care, potrivit specialiștilor, în această perioadă de dezvoltare a vieții, poate suferi scăderi considerabile. În această idee, Junior Chamber International (JCI) Constanța organizează un nou training din cadrul proiectului educațional pentru dezvoltarea personală a adolescenților „JCI TEEN EDU”. JCI Constanța în parteneriat cu Colegiul Național Mihai Eminescu susține joi, 26 aprilie 2018, de la ora 11.00, în sala de festivități Valentina Boteanu a instituției, trainingul de stimulare a încrederii de sine în adolescență din cadrul proiectului JCI TEEN EDU. În cadrul acestei sesiuni interactive de comunicare, adolescenții vor primi sfaturi practice și îndrumări despre cum să își cultive încrederea în ei înșiși cât și în propriile aptitudini, în viața de zi cu zi și cum să urmărească succesul în plan profesional, ghidați de încredere. Psihoterapeutul Elena Harbur va susține acest training destinat elevilor de clasa a XI-a din cadrul Colegiului.

Proiectul JCI TEEN EDU se află la ediția de debut și a fost lansat în septembrie 2017 la Colegiul “Mihai Eminescu”. El constă într-o serie de training-uri - susținute de membrii JCI împreună cu alți traineri parteneri - pentru elevi de clasa a XI-a, pe care îi așteaptă primele provocări reale ale maturității și care doresc să se dezvolte personal în acest sens.

Training-urile au loc lunar în Colegiu, pe parcursul întregului an școlar, iar domeniile lor sunt: comunicare (Public Speaking & Debate), organizare (Cum să gândim și să lucrăm în mod organizat), motivațional (Autodepășire și dezvoltarea încrederii de sine), lifestyle (Motivare pentru sport, odihnă și nutriție), educație Antreprenorială (Educație financiară, dezvoltarea spiritului întreprinzător), civism (Promovarea voluntariatului, implicarea în comunitate), vigilență (Protejare și conștientizarea pericolelor specifice vârstei), IT (Sfaturi pentru bune practici în domeniul digital), multiculturalism (Deschiderea față de alte culturi, combaterea discriminării).

Obiectivele proiectului JCI TEEN EDU vizează, alături de alte proiecte JCI Constanța, dezvoltarea comunității locale de tineri și implicarea lor activă în întreaga comunitate. Promovând valori universale asumate prin parteneriatul JCI cu Organizația Națiunilor Unite (ONU), voluntarii organizației locale JCI Constanța urmăresc consolidarea conceptului de leadership în rândul tinerilor de la malul mării prin eficiență, responsabilitate și activități în regim voluntar.12