Aer otrăvit după explozie? Staţi în casă şi închideţi geamurile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cod roşu! Aer otrăvit după explozie? Staţi în casă şi închideţi geamurile!
Eveniment 22 August 2016 / 19:14 88687 accesări 8 comentarii

Ecaterina Andronescu, chimist, senator PSD, despre deflagrație puternică la Rafinăria Petromidia:”Oamenii să stea în casă, preventiv. Nu este azot, pentru că azotul nu arde. Doamne ferește să fie acid azotic. Riscul este foarte mare pentru tot ce este viu pe pământ arde. Totul este pârjolit. Vaporii sunt îngrozitor de toxici, de corozivi, pot provoca arsuri grave. Pielea se colorează în galben - maroniu. Dacă miroși acid azotic îți arde căile respiratorii, însă este greu să faci supoziții. Trebuie să aflăm ce este acolo. Este extrem de îngrijorător”.

La fața locului s-au deplasat angajați ai Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Constanța, care au demarat operațiuni de măsurare pentru a stabili nivelul de poluare atmosferică și dacă există riscuri pentru populație.

Specialiștii au ajuns la locul deflagrației și, cu ajutorul unui laborator mobil de intervenții și analize, vor avea încă din această noapte primele rezultate.

Directorul Gărzii de Mediu - Comisariatul Județean Constanța, Marian Rîșnoveanu, a declarat, pentru ”Telegraf”: ”La fața locului au ajuns echipe de specialiști care efectuează măsurători cu ajutorul unui laborator mobil. Din punctul nostru de vedere nu există recomandări pentru populație, nu sunt riscuri”.

Și directorul Agenției Județene pentru Protecția Mediului Constanța, Monica Lavinia Zaharia, liniștește populația: ”Un chimist din cadrul Agenției s-a deplasat la fața locului imediat, și a prelevat probe de aer. Din primele informații pe care le avem, pentru că incediul a fost lichidat, nivelul compușilor organici volatili emanați din aer a început să scadă și să se întoarcă la valorile normale. Mai multe informații vom avea mâine dimineață (23 august - n.r.)”. Și directorul Agenției de Mediu a liniștit populația și a spus că nu sunt pericole.

UNDE VA DUCE VÂNTUL EMISIILE TOXICE

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele ore circulația aerului va fi, în zona accidentului, predominant dinspre nord spre sud-vest, apoi, până marți după-amiaza, înspre sud-est, deasupra mării. "Vântul moderat va determina o deplasare destul de rapidă a poluantului", au precizat aceleași surse.

Citește și:

Plan Roșu: Deflagrație puternică la Rafinăria Petromidia

Comunicat oficial Petromidia

Loading...

8 comentarii

k 19:30:15 / 22 August 2016
k

S-a trezit o baba din dementa si voi dementi de jurnalisti bagati spaima in oameni.Noroc ca nu prea va citeste lumea.

chimist 19:39:22 / 22 August 2016
este un risc

Nu este nicio baba nebuna si dementa. Este o atentionare cat se poate de bun simt. Da, sunt riscuri. La fata locului, alti dementi, masoara gradul de poluare din aer!!!! ESTE PREVENTIE!!! NU CRAPAM SI DUPA ATENTIONAM POPULATIA!!!! IN TRECUT AU FOST SITUATII GRAVE!!! FELICITARI PROFESIONISTILOR!

Răspunde | Raportează | | |+15
Anonim 19:51:39 / 22 August 2016
!

Cu 1 angajat pe10 posturi nu e de mirare sa mai existe si alte explozii. Saving money,No?

Răspunde | Raportează | | |+10
Cici 22:25:48 / 22 August 2016
Mda

Baaa a fost manevra, au furat benzina si ca sa se scoata au bubuit tancu sa nu se afle.

Al 00:01:03 / 23 August 2016
Telegraf

Felicitari jurnalistlor Telegraf!

pompier 08:31:13 / 23 August 2016
trist

vor mai fi si alte explozii,multa mafie.goana după bani

Steffe 11:31:38 / 23 August 2016
MUPPETSHOW

Ce muppeti sunteti ma :D "Ecaterina Andronescu, chimist, senator PSD"

una 13:33:45 / 29 August 2016
Sugestie

Da' nu mai bine otraviti fantanile si va retrageti in munti?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1652 secunde