Agenții economici din Constanța, amendați cu peste un milion de lei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția Locală

Agenții economici din Constanța, amendați cu peste un milion de lei!

Administrație 20 Noiembrie 2018 / 14:57 727 accesări

Poliția Locală Constanța a efectuat zilnic verificări specifice conform programului de activitate și inspecție comercială stabilit pe anul în curs, controale în urma cărora s-au întocmit circa 1.000 de procese verbale de constatare și sanționare a contravențiilor. Cuantumul sancțiunilor contravenționale aplicate de către oamenii legii, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.427/2017 Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, O.G nr. 99/2000 - privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, s-a ridicat la 1.106.000 lei.

Cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare, constatate de la începutul anului, sunt cele legate de lipsa avizului program de funcționare necesar pentru activităţi comerciale şi de prestări servicii sau a autorizațiilor de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică, activități recreative și distractive, complex hotelier, activități economice complementare la același punct de lucru, neafișarea prețurilor de vânzare a produselor comercializate, neafișarea etichetelor de produs în mod corespunzător de către agenții economici, nerespectarea orarului de funcționare prevăzut în actul emis de către autoritatea publică locală, exercitarea unor acte de comerț stradal neautorizat și în condiții improprii. De asemenea, au fost verificate și terasele sezoniere și modul de expunere a produselor din unitate, precum și modul de comercializare a produselor din unitate pe terasa amenajată la exteriorul unității de alimentație publică care se fac în baza autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

S-au aplicat și sancțiuni complementare constând în: obținerea avizului program de funcționare în termenul dispus de către agentul constatator sau a autorizației de funcționare, suspendarea activității comerciale până la data autorizării, încadrarea în prevederile legale dispuse în actul administrativ emis de autoritatea publică locală. Totodată menționăm faptul că, polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale vor acționa permanent pentru imprimarea unui comportament comercial corect, bazat pe respectarea unor bune practici și a unui cadru concurențial conform prevederilor legale în vigoare. Pe această cale, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale referitoare la prestarea activităților comerciale. În decursul celor 11 luni ale acestui an, au fost verificați în total 2.215 operatori ecomomici care iși desfășurau activitatea comercială pe raza administrativ teritorială a municipiului Constanța și s-a constatat faptul că 943 dintre aceștia respectau prevederile legale în vigoare.12