Ai datorii la bugetul local? Plătește-le sau vei fi executat silit!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SPIT expediază somațiile de plată

Ai datorii la bugetul local? Plătește-le sau vei fi executat silit!

Administrație 09 Mai 2017 / 14:48 3214 accesări

Nu ți-ai plătit încă taxele și impozitele locale pe care trebuia să le achiți până la sfârșitul lui septembrie 2016 sau la finalul lui martie 2017? Așteaptă-te să găsești în cutia poștală somații de plată. Reprezentanții instituției atenționează că, din momentul primirii documentului, ai fix 15 zile la dispoziție să îți plătești restanțele. În caz contrar, te vei trezi cu popriri pe venituri sau conturi, ori cu sechestru pe bunuri. Ca să își plătești taxele, nu ești obligat să te deplasezi până la ghișeele SPIT.

Dacă nu ți-ai plătit încă taxele și impozitele locale pe care trebuia să le achiți până la sfârșitul lui septembrie 2016 sau la finalul lui martie 2017, nu te mira dacă vei găsi în cutia poștală o somație de plată. Asta pentru că Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța a demarat campania de expediere a somațiilor pentru cei care au datorii la bugetul local. „Numărul total al somațiilor este de 54.975, din care 50.649 pentru persoane fizice (92% din total) şi 4.326 pentru persoane juridice (8% din total)”, se arată într-un comunicat SPIT. Reprezentanții instituției atenționează că, din momentul primirii documentului, ai fix 15 zile la dispoziție să îți plătești restanțele. În caz contrar, te vei trezi cu popriri pe venituri sau conturi, ori cu sechestru pe bunuri.

ÎN CÂTE MODURI ÎȚI POȚI PLĂTI DATORIILE LA BUGETUL LOCAL

Ca să îți plătești taxele, nu ești obligat să te deplasezi până la ghișeele SPIT. Ai la dispoziție mai multe modalități. Dacă aveți un computer sau un laptop conectat la internet, puteți plăti taxele și impozitele prin intermediul site-ului www.spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online / Plata online a impozitelor“, sau direct la link-ul https://etax.spit-ct.ro. Puteți să vă autentificați pe site folosind numele de utilizator și parola emise de SPIT, în baza unei cereri prealabile depuse online. Datoriile la bugetul local pot fi achitate și cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației Etax Mobile SPIT Constanța, disponibilă în magazinele online Play Store (pentru sistemul de operare Android) și AppStore (pentru iOS). Cei care merg mai des la bancă își pot achita obligațiile fiscale prin ordin de plată, la orice sucursală de bancă, ori cu numerar, la agențiile Garanti Bank din Constanța. De asemenea, șoferii își pot plăti taxele în locul în care își alimentează mașina. Asta pentru că au posibilitatea să achite datoriile la bugetul local la orice stație OMV-Petrom din municipiu, prin serviciul Westaco Express. Taxele mai pot fi achitate prin numerar, la toate oficiile Poșta Română din oraș. Posesorii de card bancar emis de Garanti Bank sau Banca Transilvania pot achita în cinci rate egale la orice agenție fiscală SPIT. Nu în ultimul rând, cei care au conturi la Banca Transilvania pot achita ori online, ori prin intermediul serviciilor Direct Debit și Internet Banking. Dacă, înainte să primești somația, ai apucat să își plătești integral datoriile, SPIT îți recomandă să ignori hârtia prin care ești atenționat să îți achiți debitele cât mai repede.12
Pagina a fost generata in 0.2578 secunde