Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit în închisoarea din Siberia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit în închisoarea din Siberia

Externe 16 Februarie 2024 / 19:27 723 accesări

Cel mai cunoscut disident rus, Aleksei Navalnîi, a murit în închisoarea din Siberia, potrivit autorităților ruse. În vârstă de 47 de ani, Navalnîi era cel mai cunoscut opozant al lui Vladimir Putin şi fusese condamnat la 31 ani de închisoare. O condamnare pe care el și apropiații săi au calificat-o drept una motivată politic.

Potrivit reprezentanților penitenciarului în care se află politicianul rus de opoziție, acesta s-a simțit rău după ce a făcut o plimbare vineri dimineața, după care și-a pierdut aproape imediat cunoștința.

Medicii au încercat să îl resusciteze, însă fără succes, au precizat oficialii ruși. Nu a fost stabilit, deocamdată, motivul decesului cunoscutului disident rus.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este întristat de moartea lui Aleksei Navalnîi, "luptător curajos pentru libertate şi drepturi" şi cere Federaţiei Ruse "o anchetă transparentă şi cuprinzătoare" în acest caz.

"Sunt profund întristat de vestea că Aleksei Navalnîi a murit. Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă către familia şi prietenii săi. Astăzi, comunitatea internaţională a pierdut un luptător curajos pentru libertate şi drepturi. Cerem Rusiei să facă o anchetă transparentă şi cuprinzătoare", a scris şeful statului pe platforma X.Ştiri recomandate

12