ALERTĂ ALIMENTARĂ! Carne de vită din Polonia, DISTRUSĂ de veterinari!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Carne de vită din Polonia, DISTRUSĂ de veterinari!

Social 30 Ianuarie 2019 / 17:08 1486 accesări

În 30 ianuarie 2019, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), despre prezența României pe lista de distribuție a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informațiilor relevate de o anchetă media.

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din județul Ilfov.

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză. Chiar în condițiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial și urmează a fi dirijată către neutralizare.

NICIO CANTITATE DIN PRODUSELE FIRMEI RESPECTIVE NU A FOST COMERCIALIZATĂ.

”Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauției, neexistând certitudinea efectuării inspecției post-mortem a carcaselor”, potrivit ANSVA.

Alte state în care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, Portugalia și Suedia.

ANSVSA monitorizează permanent informațiile primite prin intermediul SRAAF.

Taguri articol


12