ALERTĂ! ANPC a găsit gheață cu bacterii. Și la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ALERTĂ! ANPC a găsit gheață cu bacterii. Și la Constanța!

Social 14 Mai 2018 / 18:03 2578 accesări

Foto: Facebook ANPC

Foto: Facebook ANPC

Foto: Facebook ANPC

Foto: Facebook ANPC

Foto: Facebook ANPC

Foto: Facebook ANPC

În perioada 7 - 11 mai, comisarii ANPC au efectuat un control în ceea ce privește respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, la operatori economici care produc în unități proprii gheață alimentară, atât pe raza municipiului București, cât și la operatorii economici din județele Giurgiu și Constanța.

În urma acestei acțiuni au fost oprite temporar de la comercializare 1.800 kg de cuburi de gheață aflate în depozitele a doi producători, precum și o cantitate de 5.372 de pungi cuburi de gheață de 1 sau 2 kg aflate la comercializare în marile magazine.

Au fost prelevate eșantioane care au fost trimise la analize și suspuse expertizei la Centrul Național pentru Încercarea și Expertizarea Produselor Laborator Larex București.

Analizele efectuate au determinat modificări ale următorilor parametri:

Clostridium perfringers, ufc/100 ml prevăzut: 0, determinat: 2 (ambalaj de 1 kg) și 4 (ambalaj de 2 kg); Bacterii coliforme, ufc/250 ml prevazut: 0, determinat: 284 (ambalaj de 5 kg); NTG, ufc/100 ml prevazut: 20, determinat: 29 (ambalaj de 1 kg) si 31 (ambalaj de 2 kg); NTG, ufc/ml la - 22 grade C, prevăzut max. 100, determinat: 1245 (ambalaj de 5 kg) - 37 grade C, prevăzut max. 20, determinat: 65 (ambalaj de 5 kg).

Având în vedere faptul că analiza în cazul depășirii parametrilor microbiologici excedează sfera de competență a ANPC, instituția noastră va transmite cazul prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, potrivit ANPC.

Gheața consumată cu aceste bacterii poate da tulburări digestive severe!

ANPC nu a dat publicității numele producătorilor, și nici numele magazinelor unde se vindea gheața cu probleme.

Taguri articol


12