Alertă în Franţa! Mai multe explozii care au făcut victime, la Paris!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alertă în Franţa! Mai multe explozii care au făcut victime, la Paris!

Externe 12 Ianuarie 2019 / 15:15 859 accesări

O puternică explozie s-a produs în Paris! Deflagrația a avut loc în centrul capitalei Franței. Mai multe clădiri au fost distruse sau avariate, spun martorii. Agențiile internaționale de presă transmit că un cartier întreg a fost distrus.

Patru persoane, între care doi pompieri, şi-au pierdut viaţa în urma exploziei de la o brutărie din Paris, iar alte 30 sunt rănite, conform celui mai recent bilanţ, informează Le Figaro. O explozie puternică s-a produs într-o brutărie, sâmbătă dimineaţă, într-un cartier din Paris, cel puţin 20 de persoane fiind rănite, anunţă presa franceză.

În urma exploziei s-a declanşat un incendiu, iar opt maşini au fost incendiate.

Explozia puternică a fost provocată de o scurgere de gaze, din primele informații. Deflagrația a avut loc în arondismentul 9 din capitala Franței, iar numeroase echipaje au intervenit la fața locului. Totodată, deflagrația a fost atât de puternică încât geamurile clădirilor din apropiere au fost spulberate.

''Douăsprezece persoane sunt în urgenţă absolută, dintre care trei pompieri, şi 24 de persoane sunt într-o stare mai uşoară. Printre cele 12 persoane (în urgenţă absolută), pronosticul vital este angajat pentru doi pompieri şi trei civili'', a declarat presei comandantul Eric Moulin, de la serviciul de pompieri din Paris, scrie agerpres.ro.

Potrivit declaraţiilor sale, unul dintre pompieri a fost îngropat în dărâmături mai multe minute, unda de şoc s-a propagat către patru străzi adiacente pe o rază de 100 de metri. ''Cercetăm toate locurile pentru a vedea dacă există şi alte victime'', a adăugat el.

''În acest stadiu putem spune că este vorba evident de o explozie de origine accidentală, şi aceasta ar fi o scurgere de gaz'', a declarat la rândul său procurorul Parisului, Remy Heitz, prezent şi el la locul accidentului.

''A avut loc mai întâi o scurgere de gaz, apoi sosirea pompierilor a fost urmată de o explozie ce a provocat incendiul'', a adăugat el.

Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul provocat de explozie, în timp ce autoritățile au stabilit un perimetru de securitate, iar oamenii au fost sfătuiți să nu se apropie.

Taguri articol


12