„Alertă la identitate“ - Ce trebuie să ştii dacă primeşti acest SMS

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Alertă la identitate“ - Ce trebuie să ştii dacă primeşti acest SMS

Social 11 Aprilie 2019 / 18:36 1423 accesări

Românii cărora le expiră cărţile de identitate vor primi o alertă prin SMS, în urma implementării, în premieră naţională, a programului "Alertă la identitate", lansat de Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi.

Pentru moment, programul vizează doar ieșenii, urmând ca mai apoi să fie lansat la nivel național. Directorul DLEP Iaşi, Marius Bodoga, a declarat, pentru AGERPRES, că proiectul va fi implementat începând de la 1 mai şi vizează alertarea populaţiei privind apropierea datei expirării termenului de valabilitate a cărţii de identitate.

Potrivit sursei citate, acest lucru se va realiza prin intermediul mesajelor test scurte de tip SMS, transmise de la numărul scurt 1889.

"Transmiterea alertei se face cu 3-6 luni înainte de data expirării actului de identitate. Mesajul va fi transmis pentru cartea de identitate cât şi pentru cartea de identitate provizorie. Bineînţeles, respectăm normativele europene, astfel încât alerta se va transmite doar persoanelor care şi-au exprimat acordul. Noi vrem să ajutăm cetăţenii, nu să-i stresăm", a declarat Marius Bodoga.

El a declarat că intenţionează să implementeze acest proiect întrucât aproape jumătate dintre solicitările pentru un nou act de intentitate sunt pe motiv de expirare a perioadei de valabilitate.

"La 1 ianuarie 18.420 de persoane din judeţul Iaşi figurau fără act de identitate valabil. Pe de altă parte, peste 70% dintre persoanele care vin în audienţă solicită eliberarea în regim de urgenţă a actului de identitate deoarece documentul pe care îl au a expirat şi nu pot călători în străinătate, nu pot încheia diverse acte sau nu pot intra la examene", a explicat Marius Bodoga.

Taguri articol


12