Alertă MAI pentru turişti! Risc ridicat de incendii în Grecia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alertă MAI pentru turişti! Risc ridicat de incendii în Grecia!

Social 05 August 2019 / 11:59 1499 accesări

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă a anunţat că există un risc ridicat de incendiide vegetaţie (grad 4 din 5) pentru luni, pe fondul temperaturilor ridicate, pentru mai multe insule. Potrivit unui comunicat al MAE transmis presei, acestea sunt: Samos, Kos, Rhodos, Saria, Carpathos, Creta (est).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena:+302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă (+306978996222) şi cel al Consulatului General al României la Salonic (+306906479076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internethttp://atena.mae.ro,http://salonic.mae.ro,www.mae.ro,www.meteoalarm.euşi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Taguri articol


12