ALERTĂ MEDICALĂ! ALT DECES; bărbat de 54 de ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deși sezonul rece a trecut de ceva timp

ALERTĂ MEDICALĂ! ALT DECES; bărbat de 54 de ani!

Sănătate 11 Aprilie 2018 / 15:50 2021 accesări

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au anunțat un nou deces cauzat de virusul gripal. Confirmarea a fost făcută în 11 aprilie. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, din jud.Mureș, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal. Astfel, în România numărul deceselor a ajuns la 123.

Cum se transmite? Gripa se poate transmite ușor de la o persoană la alta: prin contactul direct cu picăturile de la o persoană infectată, împrăştiate prin tuse sau strănut; prin contactul indirect, atunci când picăturile sau secrețiile din nas sau gât se depun pe suprafețe sau pe mâini. De acolo, virusul poate fi transferat către alte persoane care apoi își ating zona nasului sau gurii.

Care sunt simptomele? Gripa sezonieră este cauzată de virusurile gripale umane care infectează căile respiratorii (nas, gât, bronhii și uneori plămâni). Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare.

Puteți recunoaște o viroză respiratorie alta decât gripa, atât după debutul mai lent al bolii (începe ușor cu usturimi în gât, nas înfundat, dureri de cap) cât și după evoluția mai ușoară a bolii. Aceste forme de viroze respiratorii (răceala) sunt cauzate de alte virusuri respiratorii (adenovirus, virus sincițial respirator, virusuri paragripale etc.).

Complicațiile gripei pot include pneumonie, infecții ale urechii, infecții ale sinusurilor, deshidratare și agravarea afecțiunilor medicale cronice existente, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, astm sau diabet. La persoanele în vârstă, gripa poate provoca, uneori, și/sau agrava anumite afecțiuni preexistente ducând uneori chiar și la deces.12