ALERTĂ! Veniți urgent la Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ALERTĂ! Veniți urgent la Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța!

Sănătate 31 August 2018 / 15:00 1997 accesări

Conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța roagă locuitorii județului să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină.

În acest sezon estival au crescut și solicitările de componente sanguine, pe fondul menținerii unui număr scăzut de donatori, în ciuda mesajelor transmise și a acțiunilor întreprinse.

"Pentru a putea asigura pacienților tratamentul transfuzional, avem nevoie de un număr mai mare de donatori de sânge, de aceea rugăm insistent persoanele care au mai donat să revină, iar pe cei care nu au mai donat, îi rugăm să devină donatori de sânge cât mai curând", spune directorul CRTS Constanța, dr. Alina Dobrotă, citată intr-un comunicat al centrului.

În această perioadă se prezintă la centru un număr extrem de redus de donatori, față de necesarul de 60-70 de donatori pe care îi așteptăm zilnic, mai precizează sursa citată.

"Vă așteptăm în fiecare zi de luni până vineri de la 7.30-13.00 la sediul nostru din str. Nicolae Iorga nr 85. Pentru informații privind donarea de sânge va rugăm să sunați la 0241616035 sau 0341180013", potrivit CRTS.

CINE POATE DONA / BENEFICII PENTRU DONATORI

”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, potrivit CRTS Constanța. Conducerea CRTS mulțumește anticipat tuturor celor care vor contribui la salvarea vieților, prin donarea de sânge. ”Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, este mesajul transmis de oficialii CRTS.



12