Alexis Sanchez, foarte aproape de un transfer la Manchester City

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vrea să plece de la Arsenal Londra ca să cucerească trofee

Alexis Sanchez, foarte aproape de un transfer la Manchester City

Sport 09 Ianuarie 2018 / 18:00 646 accesări
Alexis Sanchez s-a săturat de mediocritatea de la Arsenal...

Alexis Sanchez s-a săturat de mediocritatea de la Arsenal...

Atacantul chilian Alexis Sanchez este aproape de un transfer la echipa de fotbal Manchester City, care a pregătit o ofertă de 25 milioane lire sterline (circa 28,3 milioane de euro), în timp ce Arsenal ar dori circa 30 milioane (circa 34 milioane de euro). Conform presei britanice, fiind vorba de o diferenţă relativ mică, cele două cluburi vor ajunge la un acord şi transferul se va finaliza în cel mult o săptămână. Sanchez (29 de ani) va deveni oricum liber de contract în vară, dacă nu va fi transferat în acest mercato de iarnă. Arsenal l-a adus pe sud-american în 2015, de la FC Barcelona, pentru circa 35 de milioane de euro. La Arsenal, Sanchez a disputat 165 de meciuri şi a marcat 80 de goluri.

Dacă transferul lui Alexis Sanchez se va realiza, suma totală investită de Manchester City în achiziționarea de jucători în ultimele două sezoane, de când echipa este pregătită de Pep Guardiola, s-ar apropia de 500 de milioane de euro. Din vara lui 2016 până astăzi, „Cetățenii” au cheltuit pe fotbaliști 462,3 milioane de euro. Cel mai scump transfer realizat de Guardiola la City a fost aducerea fundașului stțnga Benjamin Mendy, de la AS Monaco, în schimbul sumei de 57,5 milioane de euro. În ciuda infuziei masive de capital în mercato, Manchester City nu a câștigat nici un trofeu în primul sezon cu Guardiola antrenor. Lucrurile par că vor sta cu totul altfel în stagiunea actuală, în care City are un parcurs apropiat de perfecțiune în Premier League și în celelalte competiții.

WENGER NEAGĂ TRATATIVELE

În luna noiembrie, managerul londonezilor, Arsene Wenger, excludea posibilitatea despărţirii de Alexis Sanchez în această iarnă. Ulterior, francezul de pe banca lui Arsenal şi-a nuanţat declaraţiile şi a lăsat de înţeles că orice se poate întâmpla în perioada de mercato. În vara lui 2017, „Tunarii” au refuzat o ofertă mai mult decât dublă de la trupa lui Guardiola, 67 de milioane de euro, însă acum sunt gata să se despartă de atacantul care nu îşi va mai prelungi contractul. La acea vreme, Wenger susţinea că preţul mare cerut pentru chilianul de 29 de ani s-a datorat faptului că negocierile au început abia în ultima zi a perioadei de transferuri şi nu mai era timp pentru a-i găsi un înlocuitor.

Arsene Wenger a declarat marţi că nu există „niciun contact” între Arsenal şi Manchester City pentru transferul chilianului. Întrebat dacă vrea ca Sanchez să rămână, Wenger a răspuns: „Nu mă aştept la nimic. Sunt concentrat la meciul din Cupa Ligii Angliei. Când lucrurile se vor întâmpla, vă voi răspunde, dar pentru moment totul este calm”.

În decembrie, Alexis a fost dorit și de PSG, care era gata să ofere o sumă de bani plus Julian Draxler. Tot în decembrie, presa engleză susţinea că jucătorul ar fi bătut deja palma cu echipa lui Guardiola.12