Alocațiile copiilor nerezidenţi ai muncitorilor din Austria, în atenția autorităților din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alocațiile copiilor nerezidenţi ai muncitorilor din Austria, în atenția autorităților din România

Externe 07 Ianuarie 2019 / 11:08 702 accesări

Teodor Meleşcanu, ministrul afacerilor externe, a vorbit, la Digi, duminică seara, despre indexarea alocațiile copiilornerezidenţi ai muncitorilor din Austria.

Acesta precizează ca este un caz de discriminare, și, cu siguranțăse va adresa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Reprezentanţii MAE consideră că legea privind ajutarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai muncitorilor din Austria, intrată în vigoare la începutul anului, este o decizie care contravine legislaţiei UE, şi creează o situaţie discriminatorie, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Referitor la situaţia din Austria, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a transmis sâmbătă, 5 ianuarie, că indexarea alocaţiilor copiilor nerezidenţi ai muncitorilor din acest stat nu reflectă principiul egalităţii şi nediscriminării. Ministrul Natalia Intotero a spus că va fi discutată situaţia la reuniunile din cadrul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene (UE).

Parlamentul austriac a adoptat legea privind indexarea alocaţiilor pentru copiii din străinătate ai cetăţenilor UE care lucrează în Austria, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019. Astfel, pentru cele mai multe state, inclusiv România, această înseamnă o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din ţările comunitare unde trăiesc aceşti copii.

(sursa:bugetul.ro)12