„Am reacționat într-un fel pe care acum îl regret”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După un incident între Ianis Zicu și suporterii Farului

„Am reacționat într-un fel pe care acum îl regret”

Sport 03 Iulie 2019 / 14:46 1369 accesări

Ianis Zicu, antrenor principal SSC Farul: „Sper să înțeleagă că eu vin cu toată pasiunea pentru a ajuta clubul”

Ianis Zicu, antrenor principal SSC Farul: „Sper să înțeleagă că eu vin cu toată pasiunea pentru a ajuta clubul”

Formația SSC Farul Constanța a susținut primele antrenamente sub comanda noului antrenor principal, Ianis Zicu, fostul jucător al Farului din sezonul 2002-2003 revenind astfel acasă, unde a făcut primi pași în fotbal. La antrenamente participă între 21 și 23 de jucători, câțiva rămași din sezonul trecut, Avram, Antoche, Ispas, M. Doumbia, D. Toma, T. Moldovan, C. Zamfir, dar și multe noutăți, care vor fi prezentate în cel mai scurt timp. Pentru sâmbătă se dorește organizarea unui meci-școală, după jucătorii vor fi supuși unor teste.

La conferința de presă desfășurată miercuri la stadionul din strada Primăverii și la care a mai participar Ciprian Marica, Ianis Zicu a dorit să adreseze un mesaj suporterilor fariști, cu speranța că „securea războiului” va fi îngropată și toată lumea va susține Farul în viitorul sezon, unul în care obiectivele sunt îndrăznețe, dar pentru care va fi foarte mult de muncă.

„Sunt convins că există o problemă din urmă cu ceva timp, 16-17 ani. A fost o partidă unde eu am reacționat într-un fel pe care acum îl regret. Aveam 19 ani, nu făceam diferența între o înjurătură primită în tensiunea unei partide și reacția pe care eu nu trebuia să o am. Eu le cer scuze (n.r. - suporterilor fariști) pe această cale și sper să înțeleagă că eu vin cu toată pasiunea pentru a ajuta clubul. Sper să fie înțelegători cu jucătorii în teren și să fie o atmosferă bună. Pe cei care s-au simțit jigniți îi aștept să discut personal cu ei, pentru că atunci și ei erau copii. Acum sunt, probabil, de aceeași vârstă ca și mine și putem să avem un dialog decent și înțelegem lucrurile altfel”, a declarat constănțeanul Ianis Zicu.

„Cu toții greșim. Nu putem judeca un copil. Cred că Ianis a explicat foarte bine. Important este să existe o unitate. Am discutat cu o mare parte dintre suporteri. Ceea ce contează este ca atmosfera să fie una decentă, frumoasă, așa cum suporterii constănțeni ne-au oferit-o de fiecare dată”, consideră Ciprian Marica.12