Am scăpat de toate problemele! Comisia de Prognoză îşi schimbă numele şi face angajări!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Am scăpat de toate problemele! Comisia de Prognoză îşi schimbă numele şi face angajări!

Politică 13 Aprilie 2018 / 15:31 614 accesări

Guvernul României ne dă de ştire că am scăpat de toate problemele. Cum e posibil aşa ceva? Pur şi simplu! Prin reorganizarea Comisiei Naționale de Prognoză! Dacă nu ne credeţi, iată, potrivit unui comunicat al Guvernului, ce va face, de acum înainte, susnumita Comisie: „Comisia Națională de Prognoză va dezvolta componenta strategică și va avea un rol important în stimularea investițiilor publice, prin evaluarea și monitorizarea schemelor de ajutor de stat și prin implementarea proiectelor de investiții în parteneriat public-privat”. Mai mult decât atât, în şedinţa din 12 aprilie, Guvernul a completat, „prin Ordonanță de Urgență, legislația privind organizarea și funcționarea acestei structuri care, în urma modificărilor se va numi Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Această structură va funcționa în continuare în subordinea Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului. Potrivit actului normativ, Comisia Națională de Strategie și Prognoză va avea noi atribuții, atât în ceea ce privește componenta de strategie, cât și de încurajarea investițiilor. Astfel, CNSP va elabora programe de dezvoltare economică și social pe termen scurt, mediu și lung, a prognozelor și studiilor privind echilibrul macroeconomic, sectorial și regional. De asemenea, va avea atribuții de evaluare ex-ante și ex-post a impactului economic și social al schemelor de ajutor de stat și al proiectelor de investiții publice dezvoltate în parteneriat public-privat. Totodată, CNSP va administra schemele de ajutor de stat aplicate începând cu anul 2018”.

Şi nu este doar atât, vorba reclamelor tv. Structura „va fundamenta și atribui proiecte strategice de investiții realizate în parteneriat public-privat. În cadrul Comisiei, va funcționa în continuare Consiliul de Programare Economică. Acesta va avea atribuții extinse și va fi coordonator al activității unităților de politici publice, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, precum și al activității de perfecționare legislativă. Între noile atribuții este și cea privind participarea la coordonarea activităților circumscrise procesului de adoptare a monedei euro. Ulterior intrării în vigoare a acestei ordonanțe, va fi promovată o Hotărâre de Guvern prin care se va stabili organizarea internă și numărul maxim de posturi”.

Păi parcă se îngheţau de zor posturi în sistemul bugetar, parcă trebuia să reducem, restrângem, îngheţăm cheltuielile etc. Pare încă că această Comisie este atât de importantă încât se constituie ca un exemplu de „excepţia confirmă regula”. Aveţi studii în domeniu? Pândiţi termenul de înscriere la concurs!

Citește și:

Ce schimbări vor fi într-o instituţie-cheie, la cererea Guvernului12