Ambasadorul SUA la Budapesta avertizează că Washingtonul va răspunde ”mesajelor anti-americane deranjante” și extinderii relației cu Rusia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ambasadorul SUA la Budapesta avertizează că Washingtonul va răspunde ”mesajelor anti-americane deranjante” și extinderii relației cu Rusia

Externe 14 Martie 2024 / 20:02 4421 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

David Pressman s-a referit direct la politica externă adoptată de guvernul condus de Viktor Orban. În cadrul discursului, ambasadorul american a acuzat guvernul de la Budapesta de corupție și de subminarea instituțiilor independente. Declarațiile acestuia au avut loc cu ocazia aniversării a 25 de ani de la aderarea Ungariei la NATO și atrag atenția că Budapesta s-a îndepărtat în ultimii 14 ani de alianțele occidentale și de instituțiile democratice.

Acest discurs este despre un prieten și aliat de lungă durată care spune și face lucruri care subminează încrederea și prietenia. Nu putem ignora atunci când președintele Adunării Naționale a Ungariei afirmă că războiul lui Putin în Ucraina este de fapt condus de Statele Unite. Nu putem să înțelegem și nici să acceptăm ca prim-ministrul să identifice Statele Unite ca „adversar principal” al aliatului nostru Ungaria. Sau afirmația lui că guvernul SUA încearcă să răstoarne guvernul ungar – literalmente, să-l înfrângă”, a declarat ambasadorul.

Relațiile dintre SUA și Ungaria s-au deteriorat în ultimii ani, pe fondul nemulțumirii unor oficiali americani referitoare la decizia Ungariei de a amâna aderarea Suediei la NATO și de influența Rusiei.

Sursă: BizidayŞtiri recomandate

12