Amenzi de 170 de mii de lei aplicate de polițiștii constănțeni, în perioada 8-9 februarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi de 170 de mii de lei aplicate de polițiștii constănțeni, în perioada 8-9 februarie

Eveniment 10 Februarie 2024 / 17:04 490 accesări
Foto: IPJ Constanța

Foto: IPJ Constanța

În perioada 8-9 februarie, peste 800 de polițiști au acționat, în județul Constanța, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost desfășurate, în sistem integrat cu jandarmii, aproximativ 150 de acțiuni, în localitățile din județ.

Polițiștii au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 331 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 170.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 37 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

În același timp, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 9 februarie, în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Rândunelelor, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.Ştiri recomandate

12