Amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei, aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amenzi în valoare de peste 3,4 milioane de lei, aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Eveniment 30 Martie 2024 / 15:30 511 accesări

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.600 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 8.900 de fapte contravenționale.

La data de 29 martie, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 466 de acțiuni și au intervenit la 2.627 de evenimente, dintre care 2.250 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 8.903 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.449.735 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 106 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 660 de permise de conducere, dintre care 230 pentru viteză, 55 pentru alcool și 14 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 317 certificate de înmatriculare.

--------

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, aproximativ 4.000 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 470 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 7.209 de autovehicule și legitimate 10.550 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.099 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 173 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 29 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 314 permise de conducere, dintre care 34 pentru alcool și 137 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 168 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.Ştiri recomandate

12