ANAF se încumetă să treacă pragul marilor contribuabili

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ANAF se încumetă să treacă pragul marilor contribuabili

Economie 26 Februarie 2019 / 09:13 3948 accesări

În cadrul operațiunii Iceberg, grupul de lucru constituit la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedura de inspecție fiscală pentru 80 de contribuabili, potrivit unui anunț făcut luni.

Din punct de vedere al administrării fiscale și al categoriei de risc fiscal, acești contribuabili sunt încadrați astfel: la contribuabili mari, administrați de DGAMC București, 13 contribuabili pentru care s-a demarat inspecția fiscală și 102,278 milioane de lei nivelul riscului estimat; la contribuabili mijlocii, administrați de DGRFP București, 67 de contribuabili pentru care s-a demarat inspecția fiscală și 157,118 milioane de lei nivelul riscului estimat, scrie Mediafax.

Selecția contribuabililor a fost efectuată în baza riscurilor estimate și cuantificate, în urma controalelor operative derulate de inspectorii antifraudă.

Pentru efectuarea inspecției fiscale la contribuabilii administrați de către DGAMC București, au fost selectați 50 de inspectori fiscali cu experiență în zona verificărilor fiscale.

Pentru contribuabilii mijlocii selectați în scopul efectuării inspecției fiscale, au fost relocate 67 de echipe de inspecție fiscală, care sunt coordonate centralizat și unitar în ceea ce privește tratamentul fiscal aplicat, pentru acoperirea riscurilor identificate.12