ANAF va recupera prejudiciile de la Iohannis, inclusiv prin executare silită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ANAF va recupera prejudiciile de la Iohannis, inclusiv prin executare silită

Economie 05 Iulie 2018 / 15:30 1127 accesări

Dragnea, despre chiria imobilului pierdut în instanţă de Iohannis: "ANAF ar trebui să recupereze sutele de mii de euro

Teodorovici: Procedura va fi declanşată. Dacă va fi cazul, se poate ajunge şi la executare silită

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că Ionuţ Mişa, şeful ANAF, ar trebui să fie preocupat de recuperarea prejudiciilor de la toată lumea, inclusiv paguba de sute de mii de euro făcută de preşedintele Klaus Iohannis prin "casele obţinute prin fals".

Întrebat, joi la Parlament, dacă are dovezi cu care să demonstreze existenţa statului paralel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a răspuns:"O să vă aduc dovezile când va plăti (Iohannis - n.r.) sutele de mii de euro statului român. Dacă Teodorovici şi Mişa au de când să recupereze banii de la preşedintele Iohannis! Dacă nu, dacă sunt bani şi nu mai au loc în cuferele de la trezorerie, atunci facem o amnistie fiscală. E făcută şi plângere penală împotriva domnului Iohannis. Acolo discutăm de nişte case obţinute prin fals şi sute de mii de euro care trebuie daţi înapoi statului român."

Teodorovici: ANAF va recupera prejudiciile de la Iohannis, inclusiv prin executare silită

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat ulterior că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF - va recupera, inclusiv prin executare silită dacă va fi cazul, prejudiciile create de preşedintele Klaus Iohannis și familia sa, menţionând şi că datele respective vor fi făcute publice.

„Orice informaţie legată de banii publici este o informaţie publică şi voi aduce la cunoştinţă, în mod public, ce bani a câştigat familia Iohannis”,a declarat Eugen Teodorovici.

„Procedura de recuperare va fi declanşată de ANAF - este pentru chiria obţinută din acel imobil pe care l-a pierdut în instanţă. Dacă va fi cazul, se poate ajunge, desigur, şi la executare silită”, a mai spus ministrul Finanţelor.

La 22 februarie 2017, magistraţii Curtii de Apel Piteşti au adoptat o decizie definitivă în acest caz.

Pe 10 mai, Luju.ro a depus o plângere la DNA pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, al soţiei sale, Carmen Iohannis, şi al notarului Radu Bucşa, în legătură cu modul în care familia prezidenţială ar fi intrat în posesia a două imobile. Petentul susţine că este vorba despre două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea, ar fi încasat 320.000 euro.

"În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător - au o origine juridică considerată de instanţe ilegală", arată luju.ro.12