Anchetă a Poliţiei după ce un profesor de sport ar fi lovit o fetiţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anchetă a Poliţiei după ce un profesor de sport ar fi lovit o fetiţă

17 Martie 2017 / 14:47 495 accesări

Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au început o anchetă după ce un profesor de sport din comuna Șanț ar fi lovit o fetiţă în vârstă de 13 ani. Profesorul a fost dat afară din învățământ în 2012 pentru incidente similare, însă a câștigat procesul şi a fost reîncadrat.

Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud și Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud au fost sesizate de părinții unei fetițe de 13 ani că aceasta ar fi fost lovită de profesorul de sport de la Școala Generală “Enea Grapini” din Șan.

Inspectorul școlar general adjunct al ISJ Bistriţa-Năsăud, Deak Zoltan, a declarat, vineri, presei, că a fost formată o comisie care a discutat cu părțile implicate.

"Comisia se află în faza elaborării raportului, s-a discutat cu ceilalți profesori, cu conducerea școlii, cu eleva implicată", a spus Deak Zoltan.

Potrivit acestuia, comisia nu a putut discuta şi cu profesorul acuzat.

"Domnul profesor a mai fost sancționat prin desfacerea contactul individual de muncă și a atacat această decizie în instanță. Tribunalul Bistrița-Năsăud a dat câștig de cauză școlii, însă Curtea de Apel de la Cluj a schimbat această hotărâre și a decis sancționarea cu 15 la sută a profesorului. Monitorizăm această situație, discutăm cu cei din școală, dar fiind aceste antecedente vrem să fim foarte atenți și școala trebuie să fie foarte riguroasă pentru a lua măsurile care se impun”, a afirmat inspectorul școlar general adjunct.

Polițiștii au început și ei o anchetă în acest caz, profesorul de sport fiind cercetat pentru purtare abuzivă.

"Polițiștii au fost sesizați, la data de 14 februarie, cu privire la faptul că o fetiță de 13 ani din localitatea Șanț ar fi fost agresată fizic de către un bărbat de 46 de ani din Rodna. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, ag, princ. Crina Sîrb.

Profesorul de sport, Vasile Maternik, a fost acuzat în 2011 că a lovit copil căruia i-a fisurat timpanul, la acea vreme fiind sancționat cu o penalizare de 15 la sută din salariu, iar în 2012 a fost dat afară din învățământ după ce ar fi lovit alți doi copii care l-ar fi atins cu mingea, în timpul orei de sport.

În 2016, părinții altor doi elevi au depus o plângere penală pe numele bărbatului, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, care însă a decis, în urmă cu o lună, să renunțe la urmărirea penală în cazul profesorului acuzat de infracțiuni de lovire sau alte violențe.

Până la ora transmiterii aceste știri, profesorul de sport nu a putut fi contactat.12