ANCHETĂ în cazul ultimelor cazuri de toxiinfecții alimentare! Cine intervine?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ANCHETĂ în cazul ultimelor cazuri de toxiinfecții alimentare! Cine intervine?

Eveniment 23 Mai 2018 / 11:55 645 accesări

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă atât în cazul copiilor de la școala din satul Doftana, județul Bacău, internați în spital cu simptome de toxinfecție alimentară, cât și în legătură cu situația de la Iași, unde 134 de persoane au contractat bacteria Salmonella, după ce ar fi consumat shaorma de la un fast-food din oraș. Sesizările din oficiu și anchetele vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

În primul caz, presa a relatat faptul că 24 de elevi ai școlii din satul Doftana, județul Bacău, au fost transportați de urgență la spitalele din Moinești și Onești, cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară, cauzată probabil de sandvichurile oferite de școală sau de bomboanele servite de copii cu prilejul sărbătorii Sfinților Constantin și Elena.

Cel de-al doilea caz s-a petrecut, potrivit mass-media, la Iași, unde 134 de persoane care au consumat shaorma, au acuzat, ulterior, stări de febră, dar şi greaţă, necesitând îngrijiri medicale. Din totalul de 134, 73 de persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.12