”SUA ar trebui să-l spânzure pe Edward Snowden”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a găsit soluția pentru salvarea omenirii

”SUA ar trebui să-l spânzure pe Edward Snowden”

22 Iulie 2015 / 00:00 659 accesări

Un fost lider republican din Comisia de Securitate a Senatului american a declarat că ”SUA ar trebui să-l spânzure pe Edward Snowden, după ce va ajunge în custodia autorităţilor americane”, relatează site-ul publicaţiei ”The Hill”. Saxby Chambliss, fost vicepreşedinte al Comisiei de Securitate a Senatului SUA, care şi-a dat demisia din Congresul SUA anul trecut, este de părere că Edward Snowden, fostul angajat al CIA şi NSA, ar trebui spânzurat în public! ”Trebuie să-l spânzurăm în faţa tribunalului, de îndată ce punem mâna pe el”, a declarat fostul senator în timpul unui discurs susţinut la Universitatea din Georgia, în cursul acestei luni. ”Sper că nimeni nu-l simpatizează”, le-a spus el studenţilor de la Terry College of Business.

Comentariile făcute de Chambliss reflectă animozitatea pe care politicieni conservatori din cadrul Congresului şi Administraţiei SUA o manifestă faţă de Edward Snowden, care se află în Rusia, de doi ani, pentru a evita să fie judecat pentru acuzaţiile de spionaj aduse de SUA. Oficialii federali au declarat că dezvăluirile lui Snowden despre scopurile operaţiunilor de spionaj ale NSA şi ale altor agenţii au pus în pericol vieţile cetăţenilor americani şi au permis extremiştilor străini să-şi ascundă locaţia pentru a nu fi depistaţi.

Remarcile lui Chambliss vin în contextul furtului de date aparţinând a 22 de milioane de oameni, date deţinute de Oficiul de Management al Personalului. Informaţiile furate sunt mine de aur pentru hackeri, afirmă oficiali guvernamentali americani. ”La fel ca în cazul lui Snowden, vom pierde vieţile cetăţenilor americani ca urmare a acestei scindări”, a afirmat Chambliss. ”Chinezii deţin acum informaţii despre toţi cetăţenii americani care au folosit cecuri în ultimii 20 de ani”, a precizat acesta.

Taguri articol


12