”SUA, cimitir al drepturilor omului”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Coreea de Nord știe!

”SUA, cimitir al drepturilor omului”

Externe 28 August 2014 / 00:00 517 accesări

Coreea de Nord a ironizat, ieri, ”caracterul exemplar al democraţiei SUA, după uciderea prin împuşcare a unui tânăr de culoare de către un poliţist, la Ferguson, în statul Missouri”, catalogând ţara drept ”un cimitir al drepturilor omului”. ”SUA sunt, de fapt, o ţară care încalcă în mod neruşinat drepturile omului, în care oamenii sunt victime ale discriminării şi umilirii din cauza rasei lor şi care trăiesc în permanenţă cu frica de a fi împuşcaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agenţia de presă oficială KCNA. ”SUA nu ar trebui să caute să-şi rezolve problemele eliminând manifestanţi, ci dezvăluind adevărata faţă a societăţii americane, un cimitir al drepturilor omului”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord este clasată în mod regulat între cele mai represive state din lume. Într-un document publicat în februarie, o comisie ONU de anchetă a întocmit un adevărat rechizitoriu, copleşitor şi argumentat, împotriva regimului nord-coreean, acuzându-l de crime împotriva umanităţii la scară mare. Comisia estima că sute de mii de deţinuţi politici au pierit în lagăre în ultimii 50 de ani, eliminaţi în mod treptat, prin înfometări deliberate, muncă forţată, execuţii, tortură, violuri. Phenianul a respins în bloc concluziile Comisiei ONU de anchetă. ”SUA ar face mai bine să măture în faţa propriei porţi în loc să se amestece în afacerile interne ale altor ţări”, a insistat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene.

Michael Brown, înhumat luni, a fost împuşcat mortal în plină zi, deşi nu era înarmat, de către un poliţist, la aproximativ 20 de minute după ce a ieşit dintr-un magazin de spirtoase, din care este acuzat că a furat un pachet de ţăgări. Moartea sa a declanşat revolte în oraşul Ferguson, timp de zece zile. China a criticat şi ea dur SUA. ”Într-o ţară care depune eforturi, de ani de zile, să joace un rol de judecător şi apărător internaţional al drepturilor omului, mai rămân multe de făcut”, a scris presa de stat.

Taguri articol


12