Angajații din administrație au răbufnit după adoptarea „revoluției fiscale“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Angajații din administrație au răbufnit după adoptarea „revoluției fiscale“
Administrație 14 Noiembrie 2017 / 15:23 602 accesări 1 comentariu

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici îi cere ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, să iniţieze în regim de urgenţă o ordonanţă care să suplimenteze fondul de salarii necesar acoperirii contribuţiei angajatorului „în vederea păstrării salariilor în plată, aşa cum reprezentanţii Guvernului au cerut patronatelor“, scrie news.ro. Sindicaliştii spun că lipsa unei astfel de ordonanţe afectează creşterea salarială de 25% aferentă anului 2018 şi impusă prin legea salarizării personalului bugetar. Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), care reprezintă funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică, susţine că, în cazul în care acest demers nu va avea loc, va acţiona în instanţă şi va declanşa acţiuni de protest. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Codul Fiscal a fost publicată în „Monitorul Oficial“, la două zile de la adoptarea de către Cabinetul Tudose. Una dintre principalele prevederi ale ordonanţei este transferul contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, măsură contestată de toate sindicatele.

1 comentariu

ct 15:18:34 / 17 Noiembrie 2017
pe bune ?

mai ce se mai supara bugetarii... adica, cum, trebuie sa munceasca 8 ore? unii nu o fac nici 4... cat mai ducem in spate, noi, sistemul privat, angajatii statului ( degeaba) ? sporuri? mariri de salarii? CUM sa faci mariri de salarii cand tu, firma x este pe pierdere ??? Cu bani de unde? de la prostii din privat??? TOATE firmele de stat care sunt pe minus ar trebui sa isi plateasca angajatii cu salariul de baza, FARA sporuri fara nimic... NU prima de paste,craciun, miel,porc si alte animale, fara tichet de vacanta !!! Tara lui papura voda cu mii de pensii speciale !!! cu salarii umflate pana la cer... salar minim 1450, bugetar cu 19500 lei atentie FARA SPORURI ! Tepes ar fi copil pe langa ce meritati voi ....

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2875 secunde