ANSVSA a început o anchetă în cazul copilului din Braşov, internat la Marie Curie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ANSVSA a început o anchetă în cazul copilului din Braşov, internat la Marie Curie

19 Martie 2016 / 20:00 435 accesări

Un copil în vârstă de doi ani, din Braşov, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, a fost internat la Spitalul Marie Curie din Capitală, urmând să fie stabilit diagnosticul final în urma investigaţiilor medicale.

Autoritatea Sanitar Veterinară a anunţat, sâmbătă, că a început o anchetă în cazul copilului din Braşov, internat la spitalul Marie Curie cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic.

Inspectorii ANSVSA au anunţat că au fost recoltate probe de apă şi alimente de la domiciliul copilului dar şi de la locuinţa bunicii acestuia.

“Inspectorii DSP Braşov au constatat la domiciliul pacientei faptul că au fost consumate produse lactate de tip brânză de vaci, lapte, caşcaval şi smântână, fiind totodată indicate o serie de alte alimente predilecte utilizate în alimentaţia copilului (mâncare gătită, dulciuri, mezeluri şi fructe)”, produse care nu s-au mai găsit la domiciliul copilului însă “au fost recoltate probe de apă, din cana filtru de apă, teste de sanitaţie, fiind lăsate recipiente de coproculturi aparţinătorilor prezenţi la domiciliu”,se spune într-un comunicat al ANSVSA.

De asemenea, inspectorii au recoltat "probe de apă şi alimente de la domiciliul bunicii copilului, iar de la domiciliul stabil al pacientei au fost recoltate doar probe de apă, întrucat nu mai existau alte probe relevante".12