Apple și-a prezentat sistemul AI, “Apple Intelligence” și un parteneriat cu ChatGPT

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apple și-a prezentat sistemul AI, “Apple Intelligence” și un parteneriat cu ChatGPT

Tehnologie 11 Iunie 2024 / 08:40 401 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Apple a anunțat că sistemele sale vor oferi utilizatorilor o versiune actualizată de inteligență artificială generativă, pe care a numit-o “inteligență personală”.

Acesta va putea prelua informații despre utilizator din toate aplicațiile acestuia precum și din diversele activități pe care le efectuează, pentru a se configura în funcție de nevoile personale ale fiecăruia.

Totodată, Apple a anunțat și un parteneriat cu ChatGPT pentru utilizarea modelului 4o, lansat recent, pentru rezolvarea anumitor task-uri.
Astfel, utilizatorii pot folosi funcții ChatGPT 4o fără cont sau cele disponibile cu abonamentul plătit ChatGPT Plus pentru plătitori, cu siguranța că datele nu vor fi folosite pentru antrenarea modelelor AI.

Aplicația Photos primește funcții de editare cu AI, cum ar fi ștergerea persoanelor în plus din fotografii sau editarea rapidă a tonurilor.

Printre alte noi caracteristici pe care Apple le-a prezentat luni se numără capacitatea de a recrea stilul de scriere de mână al unui utilizator pe iPad.

Apple a anunțat și că își va actualiza sistemul de operare pentru iPhone, permițând ca aplicațiile să fie personalizate în funcție de utilizator.

În același timp, Siri poate acum să înțeleagă contextul de pe ecran și cel personal, bazat pe modul în care utilizatorii folosesc aplicațiile de pe dispozitiv.

Funcțiile vor fi disponibile începând cu iOS 18, iPadOS 18 și macOS Sequoia, pentru dispozitivele cu procesoarele A17 Pro și mai noi (de la iPhone 15 Pro) și seria de procesoare M1-4 (iPad și Mac).12