Aproximativ 13.000 de decese asociate COVID-19, înregistrate în spitalele din China într-o săptămână

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aproximativ 13.000 de decese asociate COVID-19, înregistrate în spitalele din China într-o săptămână

Sănătate 22 Ianuarie 2023 / 17:26 3227 accesări

China a raportat sâmbătă aproape 13.000 de decese asociate COVID-19, înregistrate în spitale între 13 şi 19 ianuarie, un înalt oficial din domeniul sanitar afirmând că marea majoritate a populaţiei a fost deja infectată, transmite duminică AFP.

Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a precizat într-un comunicat că, în această perioadă, 681 de pacienţi au murit în spitale ca urmare a insuficienţei respiratorii cauzate de COVID-19, iar 11.977 au decedat din cauza altor boli asociate coronavirusului.

Potrivit companiei britanice specializate Airfinity, numărul zilnic al deceselor cauzate de COVID-19 în China ar putea creşte la aproximativ 36.000 în perioada sărbătorii Anului Nou Chinezesc. Airfinity estimează, de asemenea, că peste 600.000 de persoane au murit din cauza acestei boli de la momentul la care China a renunţat la restricţiile sanitare, în decembrie.

Zeci de milioane de persoane au călătorit în ultimele zile în toată ţara pentru a-şi vizita familiile cu prilejul Anului Nou Chinezesc, marcat duminică, stârnind temeri cu privire la riscul unei noi explozii a numărului de contaminări. Autorităţile chineze din domeniul transporturilor au estimat că peste două miliarde de călătorii vor fi efectuate în cursul acestei luni, până în februarie.Ştiri recomandate

12