Arena Națională va fi redeschisă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Arena Națională va fi redeschisă

18 Martie 2016 / 16:36 509 accesări

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a emis vineri autorizaţia de securitate la incendiu pentru Arena Naţională, care urmează să fie redeschisă.

Potrivit unui comunicat transmis vineri "Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a emis astăzi autorizația de securitate la incendiu pentru obiectivul Stadionul Arena Națională"

"Ca urmare a solicitării de emitere a autorizației de securitate la incendiu și a completării dosarului aferent de către Primăria Municipiului București, cu agrementul tehnic pentru cele două tipuri de membrane ale acoperișului, specialiștii din cadrul instituției noastre au analizat documentația acestui obiectiv, actualizată cu modificările efectuate în ultimii ani și au concluzionat că în acest moment se îndeplinesc condițiile pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu" mai informează ISU.

Confrom procedurii ISU va înainta Primăriei Municipiului Bucureşti o adresă prin care înştiinţează municipalitatea de "emiterea autorizației și solicitarea de ridicare a acesteia, însoțită de documentația vizată spre neschimbare".

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București- Ilfov a anunțat, marți, că va transmite concluziile privind îndeplinirea cerințelor de securitate la Arena Națională după ce vor fi analizate completările aduse la documentația tehnică existentă şi că Primăria Municipiului București, în calitate de beneficiar al investiției, a depus cererea de obținere a autorizației de securitate la incendiu.

Solicitarea a fost însoțită de agrementul tehnic aferent celor două tipuri de membrane ale acoperișului. "Specialiștii din cadrul instituției noastre vor analiza cu celeritate completările aduse la documentația tehnică existentă, urmând a transmite Primăriei Municipiului București concluziile referitoare la îndeplinirea cerințelor de securitate la incendiu", a transmis ISU.

Primăria Capitalei a depus luni, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, cererea pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru Arena Naţională, potrivit unui comunicat oficial al instituţiei.

„Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii, organism constituit pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a emis luni, 14 martie, avizul tehnic pentru agrementul pentru membrana arhitecturală a acoperişului Arenei Naţionale, potrivit căruia testul la foc realizat în laboratorul CSI SpA Italia (laborator acreditat la Bruxelles) a fost admis”, se arată în comunicat.

Primarul Capitalei, Răzvan Sava, a declarat că odată ce Primăria a primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice agrementul fizic, în cel mai scurt timp se va putea obține și autorizația de securitate de incendiu pentru Arena Națională.

Taguri articol


12